☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Breakpoint 2010 – A party elkezdődött

Posted by slyspy on 2010-04-05, 09:25

bp2010.jpgAz utolsó Breakpoint elkezdődöt. Egy korszak lezárult stb., stb. Ami érdekesebb viszont, hogy a stream már működik, de egyelőre (péntek, 12:29) még csak az üres csarnokot meg szervezőket látni, bár a timetable alapján 12:00-kor volt kapunyitás.

A party hozzánk is eljutó érdekesebb eseményeit majd igyekszünk ideírni, úgyhogy érdemes lesz visszanézni időnként erre a cikkre.

A kiutazott magyar küldöttség meg ide kommentelje nekünk, információra éhes itthon maradottaknak, hogy mi zajlik odakint!

És persze biztos lesznek érdekes megnyilvánulások a Scene.hu Skype chaten is. (Ami sajnos már csak a 3.x verziószámú Skype-tól lefelé működik.)

Szolgálati közlemény: Rascy rajzolt nekünk szép tavaszi headert, ha nem látjátok, refresh. Köszönjük!

Tovább után tovább van.

A cikk második része pedig erre.
Péntek 20:52 (Murphy)

Pohar jelezte, hogy a Twitteren is pörög a Breakpoint topic:
http://twitter.com/search?q=%23breakpoint

Az első fotók:
http://www.flickr.com/photos/medo42/sets/72157623630657649/

Kémeink már szivárogtatják az infókat… A Rebeles több kategóriában is indulni fog, hogy mikben, az egyelőre még nem nyilvános. A tavalyi nagy sikerű kooperáció után ismét lesz United Force és Digital Dynamite coop demó. Én már láttam, jó lesz! A C64 scene egyetlen Török csapata a Glance idén valóban kiadja a már régóta készülő demóját. Állítólag már a tavalyi verzió is elég korrekt volt, kíváncsian várjuk. Ugyanakkor nagyon komoly mezőny C64 fronton nem várható, az X2010-re tartogatja minden nagyobb csapat a muníciót. Állítólag a C64 grafika compón viszont komoly mezőny lesz, a Crest régi és új artistái egyaránt indulni fognak. A mezőnyben az egyetlen biztos magyar induló AMN, de én azért még bízok Leon-ban. A Metalvotze GBA demóval indul. Szólnap pletykák egy C64 érdekeltségű Wild demórol. Ami biztos, hogy Jeff/Camelot írta a zenéjét. Különféle infók szerint vagy Stereo Sid-es vagy C64 DTV-s demo lesz. Meglepetés, hogy a Chorus is indul C64-en, egy 4K intróval. A Capanna fotóval indul.

Péntek 21:22 (Murphy)

Blala “fuck to organizers” kommentel adta be a Capanna fotóját, állítólag nem ő, hanem az alkohol tehet róla. Esélyes, hogy ezzel nem könnyítette meg Lacoste dolgát. :) A felfokozott hangulat hatására, Blala idéjét érezte, hogy neki is álljon demót írni. :) 1 óra csúszással, 22:00-től kezdődik a nyitó ceremónia, most épp kevésbé érdekes rádióadás hallható a streamen. Egy órával ezelőtti infó szerint eddig 760-an érkeztek meg a partyra.

Péntek 21:27 (Murphy)

22:00-kor lesz az opening ceremony mellett számos kategória deadline-ja is.

Deadline: Handmade graphics
Deadline: Freestyle graphics
Deadline: Photo
Deadline: C64 graphics
Deadline: Executable 4k graphics
Deadline: Streaming music
Deadline: Executable music (oldschool)
Deadline: Executable music (newschool)
Deadline: Unofficial tracked music

Szóval Leonnak már csak bő fél órája van elküldeni a képét. Komolyan csalódnék benne, ha nem indulna.

Péntek 22:15 (Murphy)

Még mindig nincs megnyitó, cserébe épp a Gatheringen viccelődnek a streamen.

Volt egy sajnálatos balaeset, egy Spanyol társaság útban a partyra karambolózott Franciaországban. Az autó totalkáros lett, nekik szerencsére nem esett komolyabb bajuk, viszont a partyt kénytelenek kihagyni.

Még ijesztőbb dolgok vannak kilátásban. Blala helyzetjelentése szerint a party rekord látogatottságú, és ezt nem biztos, hogy a hadrendbe állított 3.5 WC bírni fogja. Még meg se érkezett mindenki, és még csak most kezdenek el igazán inni a lelkes fiatalok.

Ha már az allkoholnál tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Blala mellé letelepedtek a lengyelek, akik hoztak némi vodkát, és magyarokat keresnek, akikkel örömmel megosztanák.

Tíz elmúlt, Leon pedig még nagyban pixelez, így Edhellon politikai vénájára is szükség lesz a szervezők meggyőzésében. :)

Nem említettük még, hogy Archee is indul egy 4k-val.

Péntek 22:55 (Murphy)

Megvolt a ceremónia, ahol ezúttal nem csak képletessen temették el a demoscenet. :)
A produkció nem nélkülözte a korhatáros elemeket sem, többek közt legyilkoltak néhányat a legismertebb demoscenerek közül, így kérünk mindenkit, hogy csak saját felelősségére scrollozzon tovább.

BP2010_opening.jpg
A gyászbeszéd
BP2010_smashdeath.jpg
Smash ribbon általi halála
BP2010_opening.jpg
Navis akit elütött egy motor, egy vonat, majd egy helikopter

BP2010_opening.jpg

Rob, akit szerencsétlen módon pont a 19. születésnapján ért a halál :)

Valóban félelmetesen sokan vannak, és az emberek végre nem a Rob is Jarig-ra táncoltak.

Péntek 23:12 (Murphy)

További C64 hírek. Lesz Crest demo, bár csak valami kisebb. A grafikusaik közül indul Carrion és Deekay már biztos indul, de nevezett Veto/Oxyron is. Leon is nagyban készül, de megtudta, hogy még mindig fel lehet tölteni a grafikákat, ennek örömére Breakpoint polójában videochaten keresztül sörözik a helyszíni arcokkal. :)

Egyébként egy újabb koncertért összeállt a Bass, az a zenekar, amely kifejezetten demók zenéit játssza, és amelynek basszusgitárosa ki más is lehetne, mint Gargaj. Elvileg már tart a koncertjük, gyakorlatban természetesen még nem.

Szombat 9:16 (Murphy)

Némi pontosítás, tegnapi BASS koncerten Gargaj dobolt, nem pedig gitározott.

Edhellon fontosnak tartotta, hogy közölje a következőt:
“szeretnem jelezni, hogy a sorsator kijarata  a “kertre” most baloldara
van es eddig mindig jobb oldalra volt, es ez teljesen megzavarja a
tererzekelesemet”

Egyébként a a Metalvotze demo Vectrex-re készült, nem GBA-ra, szintén edhellontól egy fontos infó a demóról: “allitolag teljesen komoly, se csocsok, se faszok nincsenek benne”.

Már írtunk korábban mi is a Vectrexről, és a Metalvotze már adott ki korábban is demót a világ első vektoros megjelenítéső játékkonzoljára: http://pouet.net/prod.php?which=51294

Komoly hiány mutatkozik C64 demókból és intrókból, így esélyes, hogy Edhellon+Clarence a reggel folyamán kódol egy másik 4K-t is, csak az egészséges versenyszellem érdekében. :)Szombat 9:20(Murphy)A partyn még nyugalom van, ellenben itt az első compókon kívüli release! Megjelent a Hugi #36, olvassátok!

http://pouet.net/prod.php?which=54522

Szombat 9:30 (Murphy)

Fotók még nincsenek a partyról, viszont a Norvégiában párhuzamosan folyó Gatheringről már felkerültek a legelső fotók. Sok izgalmas még nincs köztük, de idővel ez minden bizonnyal változni fog.

http://www.slengpung.com/v3/parties.php?id=554

Szombat 13:37 (Murphy)

Leon ugyan mint kiderült már régen feladta, hogy induljon a C64 GFX compón, van aki kitartóbb volt, és a repülőúton és a reptéren is pixelezett. Arcok tudja valaki, hogy ki van a videón?

Az opening ceremony legvégéről is felkerült egy video, sokat nem látni, de a hangulatról átad valamit.

Nagy adag fotó a party kezdetéről: http://picasaweb.google.com/furulais/Breakpoint2010?feat=embedwebsite#A C64 scene-ről már sokat tudunk, várjuk a más platformok pletykáit is!Szombat 14:51 (Murphy)

Túl vagyunk az első compón. A futtatható zenék közt esélyes, hogy két dobogós is lesz a hazaiak közül, Teo és Gargaj volt a két utolsó zene amit leadtak.

Teotól a hír: “gargaj sajat bevallasa szerint elete legjobb generalt zenejet adta be exe compora”

Háromtól C64 GFX. Edhellon megtudta, hogy a videon szereplő kép Carrion compógrafikája, pedig Leon ránézésre is megmondta…

Pasy, Unreal és Teo közös demójáról érdeklődve, a hogy álltok kérdésre Pasy röviden fogalmazott: csehül.

Szombat 15:20 (Murphy)

Túl vagyunk a C64 GFX-en is. Az előzetes hírek alapján erősebb mezőnyre számítottam, viszont AMN képe nagyon jól sikerült, kár, hogy nem tudta befejezni. Mindenestere így is a győzelem ő és Veto közt fog eldőlni.

Szombat 16:00 (Murphy)

Elérhetővé vált az első release is a partyról. AMN képéről van szó, amit meg is osztok veletek.

AMN_Daring_Darling.png

Ha saját gépeden/emulátorodon szeretnéd megnézni, azt is megteheted:
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=90319
Innentől érdemes figyelni a CSDB-t, minden bizonnyal jönnek majd szép sorban az indulók.
http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1613

Egyébként Veto képe NUFLI módban készült. Ha vannak hozzám hasonlóan képzetlenek a témában, itt be tudják szerezni a szükséges információt:
http://noname.c64.org/csdb/forums/?roomid=13&topicid=68273

Szombat 20:25 (slyspy)

Megvolt a Freestyle és a Handdrawn gfx compo, de sajnos sikeresen lemaradtam róluk. Unreal indult freestyle-ban, ha végre küld linket a képéről megmutatjuk. Más magyar indulóról nem tudok, de ha valaki tud, akkor szóljon!

Aztán az animációk is lementek. Induló volt bőven, de sajnos számomra egyik sem tűnt kiemelkedő alkotásnak.
Megkértem Zoomot mint szakkommentátort, véleményezze a compót, ami így sikerült neki:

“Alapvetően a nevezők számából adódóan jó mezőny volt, mert akadt a sok viccesnek szánt amatőrség között kiemelkedő cucc is. Kiemelném az elején, aminek a nevére nem emlékszem, de demoszerű effektek voltak benne, meg a Membraint, ami német és emiatt valószínűleg sokaknak nem tetszik, de nagyon profi volt.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Membrain video felénél meguntam a dolgot és inkább ettem egy kis húsvéti sonkát a konyhában, tehát még az is lehet, hogy Zoomnak igaza van.

Most pedig hamarosan Scene.org Awards díjátadó.

Szombat 11:17 (slyspy)

Íme a Scene.org Awards díjazottjai:

Public choice: Rupture by ASD
Best gfx: Frameranger by CNCD & Orange & Fairlight
Best animation: The Death Grind by Baráth Endre
Most original concept: Ballad of a Clusterbomb by Kooma
Best fx: Frameranger by CNCD & Orange & Fairlight
Best 64k: Ephemera by Approximate
Best direction: Rupture by ASD
Breaktrough performance: Extatique by Adinpsz
Best oldschool: Andropolis by Instinct & Booze Design
Best soundtrack: Blunderbuss by Fairlight
Best technical achievement: Puls by Rrrola
Best 4k: Elevated by TBC
Best demo: Rupture by ASD

Mint látható, nagy meglepetések nem születtek, gyakorlatilag ezekre számított mindenki. Talán Baráth Endre díjazása volt egy kicsit váratlan, de nem a pordukció minősége miatt (én rá tippeltem), hanem inkább azért, mert egyrészt nem is annyira scener produkciójáról van szó, illetve nem partyn, hanem a Scene.hu online compóján indult.

Egyébként Edhellon elkészült a 4k c64 intróval, amit fél órával a deadline előtt kezdett el, és mint tudósítónknak kifejtette, kicsit lassan haladt vele az enyhe alkoholos befolyásoltságnak köszönhetően. “Nah, akkor megyek inni rendesen” – zárta le az interjút Edhellon.

Blala is kódol rendületlenül. Várhatóan demo lesz belőle. Többiekről egyelőre nincs hír.

Akik pedig nem tudnak várni, azoknak Archee készített egy átmeneti mirrort néhány a compókon bemutatott és a szavazórendszerhez átméretezett grafikával. A minőség ezért nem tökéletes, de íme:
http://64.191.26.151/pub/gfxentrires/

Vasárnap 00:41 (slyspy)

Újabb infók futottak be az oldschool scene indulóiról. Mostanra kiderült, hogy a Crest demo zenéjét írja Jeff/Camelot, és úgy néz ki, hogy C64 DTV-re készül(t) a produkció és a Real Wild kategóriában fog indulni. További érdekesség, hogy elkészült egy TRSI demo is VIC-20-ra, ami szintén a Real Wild kategóriában lesz majd látható. A TRSI továbbá egy 96k játékot is fog indítani. Kiváncsian várjuk.

Pasy is kódol, mint állat.

Vasárnap 10:27 (Murphy)

Tegnap este a compók egész hajnali 3-ig elhúzódtak, megvallom néha le-le csukódott már a szemem, ezért is kerül ki most a bejegyzés.

A 3 Amiga 64k, közül egyik se volt igazán izgalmas, sőt ebből kettőt is a Focus Design írt, gondolom, hogy ne sorolódjanak a demók közé.

A C64 4k érdekes kérdés, nem is nagyon emlékszem az elmúlt évekből ilyenre, most viszont két magyar induló is volt. A Chorus egy újab VIC trükköt fedezett fel, hihetetlen, hogy vannak még ilyenek. Kilenc valóban független sprite-ot rakott ki az alsó és felső keretre egymás mellé. Technikailag bravúros, de nem különösebben látványos viszont Clarence az emulátor íróknak ismét szép feladatot adott. A Resource is indult egy 4k-val, ami egy régi plus/4-en kiadott effektjüknek a továbbfejlesztése, igaz már jó régóta ott állt a polcon. A magyarokon kívül az utolsóként bemutatott PWP-ről érdemes beszélni. A tőlük megszokott elborultságot hozták most is, 3 karakter méretű pixellel adtak elő egy színelőadást. Elsőre vicces, de gyorsan beleun az ember.

Jótét lelkek feltöltötték youtube-ra az egész compót, úgyhogy aki lemaradt, most bepótolhatja.

Vasárnap 11:28 (Murphy)

A helyszínen egyelőre még kihallt, többnyire alszanak az emberek, azok is akik egyébként már talpon vannak. :)

A PC 4k mezőny igen nagy volt (18 intro), jóval átlag fölötti minőséggel, de igazán kimagasló állejtős produkció tavalyhoz viszonyítva kevés volt. Így csak a legemlékezetesebb pillanatokat idézem fel. Tomohiro 4k-ja egyértelműen a legmaradandóbb volt számomra, ilyen fülsértő hangokat még nem hallottam demo alatt. Egyébként jó rendezéssel és hang nélkül akár még élvezhető is lett volna. A Frequency és a Trolls in the Shadow (vagy röviden TITS :) ), intrója volt az első amirben voltak valóban szép jelenetek, ellenben nem volt túl konzisztens a látvány. A Traction intrója is nagyon hangulatos volt, talán a leg újszerűbb látvány a compóról, de egyszerűen kevés volt benne a kontent, egy demo egy partjaként sokkal jobban funkcionált volna. A félelmetes Rudebox után az Alcatraz most a Rebels-el közösen hozott egy 4k-t, art direction szempontjából talán a legerősebb volt a mezőnyben, de még sem volt az igazi. A Still hozta amit az elmúlt egy évben, zagyva látványvilág, nagyon jól időzítve zenére. A TRSI is egész jó intrót hozott, de sajnos semmire nem emlékszek belőle. :) Ebben a mezőnyben is volt két magyar is. Mist/Holograms intrója engem leginkább a  Farbrausch féle The Cube-ra emlékeztetett, látványos intro, és még látványosabb a fejlődés. Archee 4K-ja egyértelműen a legeredetibb intro volt, már csak azért is, mert szinte egyedül volt aki nem raymartching technikát használt. Az intróban mindenféle fura lények tanulnak meg lepkét fogni. A grafika egyszerűsége ellenére is rendkívül bájos, de közel se aratott akkora sikert mint anno a Sumotori. A TBC idén is 1K intrót hozott, abból viszont olyat, hogy az hihetetlen. Szebb-jobb, látványosabb volt mint a 4K mezőny 90%-a, nem tudom, hogy hova lehet még ezt fokozni. A Frequency a compón 3 intróban is közreműködött, a francia csapat egyre jobb, a dobogó esélyes, hogy meg lesz nekik.

Néhány induló:

 

Az Amigás 4K mezőnyben egy értékelhető produkció volt, ezt szokás szerint a Loonies hozta. Egyszerű látvány, de az egész együtt éllt a zenével, az egész eddigi breakpointról ez volt az egyik legélvezhetőbb produkció.

Vasárnap 12:11 (Murphy)

A tegnapi nap hangulatát felidézendő, íme egy kis csemegézés Chip fotóiból.


Breakpoint is Dead – egy korszak végetért
Néhányan a magyar különítményből (Pasy, Vincenzo, Teo)
Van amikor kell egy kis szieszta.


Pants off – A Dánok állítólag zárkózottak :)


Gathering kapcsolás – Élőben Norvégiával


Jelenetek a Fun Compóból


Interjú egy számomra ismeretlen vikinggel


Party van!


Nagyon party van!


Még mindig party van!


Demég mennyire, hogy party van!


De persze fő a barátság!


Időközben megkezdődött az Unofficial Tracked Music Competition, nem biztos, hogy rosszabb lett volna nekem, ha lemaradok róla.

Vasárnap 12:27 (Murphy)

Néhány még eddig elmaradt info. Poison összeállított nekünk egy oldalt, ahol képekben lekövethető az egész C64 GFX compo, itt láthatjátok:
http://c64.rulez.org/poison/bp/

További C64-es rumorok jutottak el hozzánk, várunk ám más infókat is! A Black Sun nevű lengyel csapat dolgozik egy demón, és Carrion segíti őket grafikával. Edhellon kommentárja a társulatról:

“A maincoder allitolag 17 eves es koffein-port (?) szippant ebrenmaradas szempontjabol. Szerintem ez meg egy lengyeltol is eros. :-) (Az informaciot egyebkent a parti idejere kinevezett “gyamja” osztotta meg velunk aki szinten nem tunt jozannak egyebkent.)”

Így a várható C64-es demo mezőny: Crest, Glance, Black Sun, Metalvotze (akik úgy tűnik csinálnak C64-es demót is, de itt már a szokasos Metalvotze stílusra lehet számítani :))

A Tracked Music Compo egyébként így a vége felé egyre kellemesebb.

Egy kis megosztanivalóm van még, felkerült YouTube-ra a Mercury Animációja, szerintem ütős!

Vasárnap 12:37 (Murphy)
Caiwan feltöltötte tecsőre az Amiga 64k-kat is. Jónak nem jók, de amíg nincs más hír, addig is van mit nézni.

Vasárnap 12:42 (Murphy)

A Kewlers a Variform Remixed és legfőképp több évnyi hallgatás után kiadott egy új remix “albumot” “Kewlers All-Stars – Isoljator Remixed” címmel. A Beharangozója alább megtekinthető.

Update!
No és a link ha valaki meg is akarja hallgatni a zenéket:
http://kewlers.scene.org/isoljator/

Vasárnap 13:11 (Murphy)

19 darab Tracked Music volt versenyben, voltak kifejezetten jók, de egy előzsűri ráfért volna a mezőnyre. Viszont egy szolgálati közlemény hangzott el KB-től, miszerint:

Ha jól tudom egy TV csatorna látogat el hozzájuk, ezért ez a szemérmes hozzáállás. :) Egyébként valaki megírhatá, hogy miért is alakult ki ez a fura északi szokás…

Vasárnap 13:25 (Murphy)

Poison jelezte, hogy az összes grafika compo anyaga megtalálható az oldalán, nem csak a C64-es, hogy ne kelljen scrollozni, itt van újra a link:
http://c64.rulez.org/poison/bp/

Egyébként egy igazán történelmi esemény történt… Blala deadline előtt elkészült a demójával!

Vasárnap 13:55 (Murphy)

Mint kiderült blala is annyira meglepődött azon, hogy időben elkészült, hogy inkább nekiállt módosítgatni ezt-azt. :) Már csak 5 perce van. :)

Vasárnap 14:15 (Murphy)

Az imént a szervezőknek volt egy kis húsvéti meglepetésük. Levetítettek egy kisfilmet, ahol bemennek egy helyi áruházba, ahol konkrétan és szó szerint kifosztják a csokikészleteiket. 10+ bevásárlókocsit raktak tele csokinyuszikkal, tojásokkal, és minden egyéb fogyasztói társadalom álltal preferált fogyasztható húsvéti kellékkel. Aztán ahogy kell, ezzel megjelentek a patry helyszínén és szétosztották a több mint 1000 látogató közt. Hiába jófejek ezek a németek!

Időközben elkezdődött az oldschool executable music compo, egyelőre inkább nem nyilatkoznék. :)

Vasárnap 15:30 (Murphy)

Lezajlott az oldschool music compo is, 16 indulóval. A C64 dominált, de volt NES, Amstrad CPC és trackelt muzsika is. A legütősebb Reed/Fairlight zenéje volt, aki SID és sample alapú hangokat kevert, igen meglepő végeredménnyel. Amnit lesz belőle meghallgatható, linkelni fogjuk.

A meglepetésről időközben került fel video is, íme:

Vasárnap 17:56 (Murphy)

Már fut a 96K Game compo, de az elmúlt bő két órában már túlestünk a fotókon, a 4k grafikákon, a Streaming muzsikákon, és a 64k intrókon is. Voltak kiemelkedő darabok, egyelőre itt egy kép a Loonies 4k grafikájáról, ami elég jó eséllyel pályázik az első helyre. A 96K gamek után folytatjuk.

Vasárnap 19:17 (Murphy)

Meg volt ez is, sőt időközben a C64 demók is lementek. A Streaming zenék és a fotók alatt felmentést adtam magamnak, az intrókról viszont végre van mit írni. Indult BoyC álnéven, volt Rebels, és Brainstorm intro is, de a kedvenceim számomra ismeretlen nevektől jöttek. A városban cikázó szivárványok levették a közönséget a lábáról, és megvallom engem is. A Floppy is egy igen hangulatos intrót hozott, és a fraktálkarfiolok is menők voltak nagyon. Sok konkrétumot mondani, mutatni még nem tudok, amint lesz video, vagy letöltési link, kirakom. A lényeg, hogy volt verseny, voltak érzelmeket megmozgatóan jó produkciók, és voltak számomra új nevek is az indulók közt.

Addig is nézzétek meg a Loonies Amiga 4K-ját, élőben a partyról felvéve.

A compók anyagai folyamatosan szivárognak fel, érdemes időnként ránézni az alábbi oldalakra:Pouet Breakpoint 2010 anyagok
http://www.pouet.net/party.php?which=450&when=2010CSDB Breakpoint 2010 anyagok
http://noname.c64.org/csdb/event/?id=1613

Vasárnap 19:35 (Murphy)

A játékokról is érdemes szót ejteni. Két igazán menő volt, egy C64-es 3D-s platformer. Nem kell azért Super Mario Galaxy szintre gondolni, inkább a már ma is emlegetett Vectrex-es játékokra emlékeztetett, de ötletes volt és vicces, a közönség imádta. A másik játék a “Klamrisk Hero” a kétszeres Wild győztes LFT új csapatának a Kryo-nak a játéka, amiben a cél a képen látható baleset elkerülése.

Talán még annyi érdekesség volt, hogy ismét bebizonyosodott, hogy veszélyes dolog zene nélkül beadni bármit compóra. A Rise of the Cubes című stratégiai játék alatt a közönség kezdett el énekelni, lehet, hogy a készítők nem így álmodták meg. :)

A SceneSat-ban most mondták, hogy több mint 20 PC demo nevezés van. Hát erre kíváncsi leszek.

Vasárnap 23:05 (Murphy)

Kisebb kitérő után újra itt. A C64 demókról, és a Console / Real Wild mezőnyéről nem beszéltünk még, pedig mindkét kategóriáról érdemes. A C64-es mezőnyben 5 demo indult, ebből három kifejezetten jó. Az Inversion egy új C64-es csapat Finnországból, és a coderük állítólag 3 hét alatt tanult meg C64-ül. Jól összerakott, első demónak kiválló, reméljük lesz folytatás. A Black Sun demója is hasonlóan profi, volt 1-2 igazán jó effekt benne, és design itt is rendben volt nagyon, zenéje kifejezetten tetszett. A győztes viszont minden bizonnyal a török Glance lesz, akik olyan demót hoztak ami rögtön klasszikus lesz. Code tekintetében hihetetlen dolgok vannak benne, kanyarodó textúrázott freedir tunell, 50fps-es hires vektor objectek, gyors elforgatott doom effekt, mindezt profi designnal összekötve. Egyes képernyőkön igen nagyot néztem, egylőre sejtésem sincs, hogy miként működhetnek. Egyedüli hibája a demónak a középszerű artwork, ezen a téren a mai szint sokkal magasabb.

A Console/Real Wild idén is igencsak színesre sikerült. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi platformon mennyi vicces vagy komoly produkció indult. Készült Lolcode programnyelven egy demo, volt stop motion animáció egy sörrekeszben, erősen Firg jellegű invitation demó ahol a színpadon ugráló csápoknak öltözött emberek adták az igazi térhatást, a Cybernetic Gentics ezúttal Pegosos demóval indult, láthattunk egy VJ softwaret, volt több Androidos demo, indult Powerpointban készült animáció, MIRC alatt futó demo, a demoscene által meghódított terület lett a TI89 Calculator, több VIC 20-as indulót is láthattunk, volt egy valószínűtlenül jól kinéző demo a számomra eddig ismeretlen, de rendkívül jól csengő nevű V6Z80P-re, természetesen IPhone demo is volt, készült demo egy 4x4x4-es led mátrixra, de volt Dreamcastre és a már korábban is említett Vectrex-re írt demo is. LFT természetesen idén is hozott egy saját platformra írt demót, de az elmúlt két év után rám már nem tett nagy hatást a dolog, a két évvel ezelőtti demójára hasonlított, a lényegi különbség annyi volt, hogy ezúttal PAL jelet küld ki, nem VGA-t. A legmeglepőbb ugyanakkor egy 16MB-ra bővített C64-re írt animplayer volt. A 320x200x16 színben 50 fpssel futó animáció finoman szólva is valószínűtlen látvány volt, a közönség komoly tombolással hozta a készítők tudtára tetszését.

Az Artcity-re is szép sorban kerülnek fel a grafikák a compóról:
http://artcity.bitfellas.org/index.php?a=search&text=breakpoint,2010&type=tag

A legutóbbi timetable szerint most kezdődne az Amiga compo, ami ugyan TBL és Ephidrena nélküli lesz, de benfentesek szerint így is erős lesz.

Vasárnap 23:13 (Murphy)

A realwild compóból felkerült pár stream capture youtube-ra, amíg nincs jobb, nézegessétek.
http://retro.invaders.com/?p=3010

Vasárnap 23:46 (Murphy)

Épp véget ért az Ultrasound koncertje. Ők is demozenéket dolgoztak fel, egész hangulatosan, csak az énekes riasztott meg néha.
Most pár perc sörszünet, és kezdődik az Amiga democompo, mi se tanusítja ezt jobban, mint, hogy Charlie-t kérték az organizer roomba.

Unreal hanndrawn grafikáját még nem raktuk ki, pedig megérdemli, úgyhogy itt az ideje.

Vasárnap 23:58(Murphy)A szervezők most tudatták, hogy 1000 látogató van a helyszínen, és további 10501150 nézi a partyt online. Nem semmi! 

Hétfő 3:01 (Murphy)

Lement az Amiga és PC demo compo is. Egész jó volt a mezőny, 11 Amiga demo, 23 PC demo, és mindenki hozta amit várni lehetett tőlük.

Amíg nincsenek nagy mennyiségben fent a PC-s és Amigás anyagok, néhány video a korábbi compókról.

Handmade grafika Compo
BluREU by Crest (16 MB-ra bővített C64 – Console / RealWild)
Snapshot by Glance (C64)
Hétfő 3:22 (Murphy)

További videók.

Freestyle GFX Compo

Wir Sind Einstein by United Force & Digital Dynamite

Going Lowres by TRSI (VIC 20 – Console / RealWild)

Phasor by LFT Console (Custom HW – Console / RealWild)

Mára ennyire futotta, mindenkinek jóéjszakát!

Hétfő 3:30 (Murphy)

A szép álmokhoz, kaptok még egy 64K-t is.

Imagine by TGGC & CodingCat & BlueFlame (PC 64K)

Hétfő 10:38 (Murphy)

Néhány további néznivaló, hogy jól induljon a nap.

Ninja Gent 2 – Future Dimension Wars Trailer (Animation) – Nézői kommentárral :)
Agiel by Inversion (C64 demo)
Vokawardoai by Satori 21 X XX (PC demo)
Hétfő 10:47 (Murphy)
Cardio Chaos by Rebels (PC 64K)

Ez a cikk betelt, folytatjuk a következőben.
http://scene.hu/news.php?extend.1091

Categories: Party | Tags: , ,

107 Responses so far.

  1. avatar slyspy says:

    Tud valaki valamit ki mivel indul?

  2. avatar pohar says:

    még titok, de lesz több Rebels cucc is, psszt

  3. avatar Lacoste says:

    A CaPaNNa is benyom egyet a Breakpoint-osok arcába jól egy scene érdekeltségű fotóval, szóval Conspiracy figyeljetek! :)

  4. avatar vincenzo says:

    eddig semmi nem történt, de ez nem meglepő. elég sokan vannak már most. alig vannak üres helyek.

  5. avatar pohar says:

    Az első adag fotó

    a szemfülesek a “Hall impressions 2” képen kiszúrhatják Spenotot és Vincenzot

    [ módosítva Apr. 2. 15:34 ]

  6. udv bp! ;_)
    sajnos ki kell, hogy abranditsak mindenkit, nekem nem lesz rajzom… :_/ sajnos nem lett volna ra eleg idom, igy el sem kezdtem semmi komolyabb grafaxot! :_( igy jaras… majd talan ikszre!

    jo party-zast! udv a hun scene kepviseloinek!

    clarence: kodolj! ;_)

  7. avatar Murphy says:

    Félretájékoztattak a kémek. :) Hogy csinálod te ezt? Évente kiadsz 15 képet, aztán pont a Breakpointra nem készülsz semmivel?

  8. az a baj murphy, hogy iden nem terveztem kimenni bp-re (inkabb x-re tartogatom a zsetont…) es ugy tudtam, hogy nem lehet kiadni semmit, csak szemelyesen… ezert nem terveztem semmit… :_( igy jaras! :_)

    bocsi, mindenkinek aki szamitott ram..
    [ módosítva Apr. 2. 21:22 ]

  9. avatar Edhellon says:

    Varjuk ki a veget h AMN kepe benne lesz-e a compoban… En remelem hogy igen, mert szerintem nagyon jo kep. :-)

  10. avatar Caiwan says:

    Gargaj az nem dobolt? De lehet optikai csalodas a streamen keresztul :D
    [ módosítva Apr. 2. 22:52 ]

  11. avatar zoom says:

    igen ő volt

  12. avatar Unreal says:

    Hi from the Party:
    9 kor zenes daridoval keltettek a jonepet, most pangas van, elozo evekhez kepest is, keves a stand a kiallito, regen volt Amigas, C64es kis stand a bejaratnal, most semmi. Remeljuk beindul ez a Breakpoint is. Nyomhatnanak a kivetiton valami demot…

  13. avatar Unreal says:

    10:28, van itt egy hulye barna csuklyas papnak oltozott kamzsas figura, aki 20percenkent Amigaaaaaa felkialtassal elsetal a kivetito elott, foleg a reggeli orakban tett eleget eme hobbijanak, mostanra ugy latszik – remeljuk mindenki megnyugvasara – megunta es felhagyott ezzel….

    Megnyilt a bufe, lehet kajalni, van XXL pizza 3 Euroert, demonk meg nem lesz Pasy szerint, de majd utjuk a fejet, o meg az enyemet az el nem keszult cuccok miatt..

  14. szerintem a pixelezo alak az carrion! legalabbis stilusbol ugy itelem meg, hogy o az… (thimanthet hazsnal, fli kepet keszit, elborult (elbaszott?!) arcu figura van a kepen… szerintem ez carrion…)

  15. avatar Edhellon says:

    Carrion az, de a kep multi tudtommal.

  16. edi: nagy kiralysag! annal jobb! mindjart c64 gfx kompo, jejejeje! ! ! !

  17. avatar Murphy says:

    Leon látod AMN lehet, hogy nyerni fog egy befejezetlen képpel.

  18. hat gyerekek… vero-ra majdnem rarecskaztam… ez egy allat! o-da-basz! nufliba ilyent… beszaras… carrion-e nem tetszett! amn kepet meg mar lattam, eleg regi kep ugyebar, nem igazan tudnak donteni veto es amn kepe kozott…

    nagy respect amn! \o/

  19. murphy: amn ugy gondolja, hogy az osszes kepen van mint javitani, csiszolgatni! szamtalanszor mondta mar, hogy sokszor erzi, hoyg egy-egy jol sikerult kep sem teljes, vegleges… de teny, hogy szepen oszserakott pixel perfect kepecske lett belole! hehe… ;_)

  20. avatar slyspy says:

    Na, jól lemaradtam mindenről eddig.

  21. avatar Murphy says:

    Jéé kitavaszodott a fejlécben, tiszta funky!

  22. avatar Charlie says:

    AMN kepebol ebben a formaban lofasz sem latszik, mivel interlace szinkeveros tema. Ez az a mufaj, ami csak 50Hz PAL-ban elvezheto. :D A HD meg hatulgombolosoknak valo.

  23. avatar Murphy says:

    Ha lófasz látszódna akkor ugye ki se raknánk, mert nem egyeztethető össze a scene.hu erkölcsös és konzervatív szellemiségével. :)
    [ módosítva Apr. 3. 14:09 ]

  24. avatar Oswald says:

    helyes ez a csajszi a fun compón :> amn képe nagyon szép, de kár hogy nem lett befejezve :/

  25. avatar Mäestro AmN says:

    Hi,

    Igazából azért nem látszik mert nem volt időm befejezni, odarajzolni valamit. Annak örülök h ha így is, de végre sikerült kiadnom. :)

  26. avatar Bery says:

    És a 900+ látogató már érezhető?

    Breakpoint a végére majdnem eléri a Scenestek látogatottságát ;))))

  27. avatar Grass says:

    Vége a gfx componak. HAJRÁ UNREAL!

  28. avatar slyspy says:

    Jöhet a rilíz linkje!

    Más magyar induló nem volt? (Sajnos csak szorványosan tudom követni a streamet…)

  29. avatar Unreal says:

    Nincs kedvem atlogolni, ezert Unreal neveben irom meg, hogy a Breakpoint torteneben eloszor most erkezett meg az 1000.-ik latogato aki egy BP polot kapott ajandekba.

    Chip/Kng

  30. francba… mindjart szinorgavardsz es nekem mennem kell meloba… nah ezt hivjak ugy, hogy SZOPAS! ;_)

    majd reggel elolvasom az infokat!

    addig is jok legyetek, byz…

  31. avatar Lacoste says:

    Baráth Endrének nagy grat! Még több ilyen mondanivalóval tele animot!

  32. avatar Unreal says:

    23:51 kemeny a buli….durvul, lassan orgiaba torkollik..:)

  33. avatar pasy says:

    amigaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  34. avatar slyspy says:

    mi van a demóval?

  35. avatar Edhellon says:

    amigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  36. avatar DeToX^DT says:

    fotel scener lettem. ezt is megértem :) pokoval ixunk mi is, de azért az nem ua mint a lengyelekkel ott bebaxni

  37. avatar teo says:

    uh bazz, ha pasy kodol, akkor nekem zenet kene vagni :D
    en meg hotel-scener lettem, legalabbis volt compo amit streamen neztem.

  38. avatar Oswald says:

    lassan előkerülnek a kerekesszékek és a lélegeztetőgépek is :D

  39. avatar thomas^sd says:

    Asszongya Fotel Scener :)
    Igaz en is igy nyomtam ,de jon a folytatas varjuk mar a 14:00 orat !
    #amigahu n vagy #amigaspirit en talalkozunk
    Csőkulcs

  40. avatar slyspy says:

    Na úgy látom nem hiába pofázok itt arról egy éve, hogy 9 (kilenc) sprite-ot kell kirakni. \o/

  41. avatar Bery says:

    És volt közben egy Scene.org Awards díjkiosztó is:

    Best Demo: Rupture by ASD
    Best Oldschool demo: Andropolis by Instinct & Booze Design
    Best 64K: Ephemera by Approximate
    Best 4K: Elevated by Rgba & TBC
    Best ANIM: The Death Grind by Endre Barath
    Best Effects: Frameranger by CNCD, Fairlight & Orange
    Best Direction: Rupture by ASD
    Best Soundtrack: Blunderbuss by Fairlight
    Best Graphics: Frameranger by CNCD, Fairlight & Orange
    Most Original Concept: Ballad of a Cluster Bomb by Kooma
    Best Technical Achievement: Puls by Řrřola
    Breakthrough Performance: Extatique by Adinpsz
    Public Choice: Rupture by ASD

    Igényes győztesek születtek, bár ízlés alapján nyilván 1-2 helyet be tud mindenki helyettesíteni a kedvencével. De örüljünk, hogy magyar nyertesnek is gratulálhatunk, mint ahogy nem egy volt a nevezettek között is.

  42. avatar Oswald says:

    sly, LOL épp azért jöttem most, hogy az orrod alá dörgöljem, de látom figyelsz :)

  43. avatar pista says:

    Nem tudom elhinni, hogy a Szentpéterkerékpár egy dijat se kapott… :/

  44. avatar Caiwan says:

    link
    Közbe készlettem az amiga 64k compóval. A hangot a SceneSat adásából vágtam alá, van is benne hiba, méghozzá amikor a streamripper számot váltott.

    [ módosítva Apr. 4. 10:36 ]

  45. avatar slyspy says:

    Oswald: FLI bug már át lett hidalva?

  46. avatar Murphy says:

    Még bővel nem volt Breakpoint sem, mikor már a HCL megcsinálta a 40×26 karakter magas FLI képet. :)

    http://noname.c64.org/csdb/release/?id=142

    De nem terjedt el, mert macerás, nincs hozzá editor, és sok memóriát eszik.

  47. avatar slyspy says:

    Ez a pants off mém honnan jön?

  48. avatar pontscho says:

    Van amit jobb nem tudni.

  49. avatar Unreal says:

    Szerintem azt jelentik be, hogy jovore mas neve lesz a partinak…
    (ismet Chip voltam, csak Unreal minden gepre beloggolt. :P )
    [ módosítva Apr. 4. 11:52 ]

  50. avatar Grass says:

    Úgy látom a “nyuszi” megjött Bingenbe.

  51. avatar Chip says:

    csokinyuszit osztotttak, hat ez megakiraly volt!!! :)))
    (En meg Unreal Chip neveben :)))
    [ módosítva Apr. 4. 12:15 ]

  52. avatar Antiemes says:

    A compok kozti zenekrol, amik a stream alatt szolnak, tud valaki valamit? Pl. cim, vagy ilyesmi? :)

  53. avatar Grass says:

    http://scenesat.com/ ott követheted mi megy zeneileg éppen.

  54. avatar Caiwan says:

    itt a nyuszi
    emmeg a c64 4k

    A 4k gfx compót sajnos nem tudtam felvenni, mert jött egy kis technikai malőr, és pont szétfagyott minden. A kompó végére meggyógyult.
    A PC 4k meg darabokba van jelenleg, mert megmakacsolta magát a felvevő tegnap.

    Ronny^Farbrausch műsora pedig ittvan, SceneSatról felvéve. Streamripper kicsit érdekesen darabolta, azért van kettő.
    [ módosítva Apr. 4. 13:52 ]

  55. avatar Caiwan says:

    @Antiemes A Scenesat műsorát meg folyamatosan veszem, néhány szám kivételével mind megvan, majd azt is megosztom, de a tracklistet minimum.

  56. avatar melak says:

    Teo bácsi nevezett zenével?

  57. avatar Grass says:

    Vincenzo – Pálinka! :)

  58. avatar Grass says:

    Igen Teo nevezett zenével.

  59. avatar Chip says:

    Demoval csuszunk Evoke ra ugy nez ki, de legalabb itt a partyn megcsinaltuk a demo 1/3 at :)
    (Unreal again Chip nickjerol :)
    [ módosítva Apr. 4. 15:12 ]

  60. avatar slyspy says:

    Sajnálatos.

  61. avatar Grass says:

    A c64 demok eléggé jóra sikeredtek.

  62. avatar Murphy says:

    Jaja, jó mezőny volt. Glance odabaszott rendesen!

  63. avatar Caiwan says:

    közbe készlett a tenapi amiga 4k is, úgy néz ki, lehet elcsesztem a hangot alatta :\
    [ módosítva Apr. 4. 17:33 ]

  64. avatar Caiwan says:

    dupla post
    [ módosítva Apr. 4. 17:33 ]

  65. avatar Grass says:

    Lement a demonk :)

  66. avatar slyspy says:

    Nem is mondtatok. ;)
    Nem volt valami streambarat. :)

  67. avatar Grass says:

    Hát ja… Így jár aki 1vonallal akar demot csinálni :)

  68. avatar Oswald says:

    bammeg a crest demo!!!!

  69. CREST BAZDMEG FASZOM AHHH! MEGHALTAM!

  70. avatar Murphy says:

    Ezt így hogyan???? Milyen videomódban ment ez?

  71. avatar Parrot says:

    gimmi link please! :-)

  72. avatar Murphy says:

    Nem rég ment le, egyelőre nincs link

  73. avatar Oswald says:

    vszeg NUFLIi, de a REU (ram expansion unit) nem tudom hogy vinne el bármi ilyesmit 50 fpsben ? 1 ciklus / byte. lehet csak 25 fps volt, de full framerate-t írtak, streamen meg..

    egy nufli kép 16k, egy frame meg 19k ciklus, végülis kijöhet az 50 fps :D

  74. avatar Murphy says:

    Ákos szerint van DMA rajta
    [ módosítva Apr. 4. 19:45 ]

  75. avatar Oswald says:

    jah, az 1 ciklus / byte a DMA speed, nem bankolos ez a memóriabővítő, hanem DMA-s kopizgatós.

  76. avatar Parrot says:

    @Murphy: gondoltam hátha valaki felvette, lefényképezte, stb…

  77. avatar thomas^sd says:

    Meghogy ReU :0 Ott volt valami mas is!

    Kezdhetnek az AMiga Demot mar! Nem birom palinkaval a varakozast :)
    [ módosítva Apr. 4. 20:08 ]

  78. avatar Edhellon says:

    16MB-os REU volt Carrion szerint.

  79. avatar Edhellon says:

    Es tuti legalabb 25fps volt. :-)

  80. avatar slyspy says:

    És stream-en motion blur is volt rajta. ;)

  81. avatar Oswald says:

    azt bele lehet konvertalni :)

    itt a CREST demoja: http://www.youtube.com/watch?v=a6UaOLtSOMY

  82. avatar DeToX^DT says:

    axxem eddig ez vixi a prímet

  83. avatar TrX says:

    wir sind einstein!

  84. avatar Murphy says:

    Edhellon: a scrolltext szerint fullframe

  85. avatar Edhellon says:

    Murphy, ugye Oswald szamitasa szerint siman lehet fullframe. :-)

  86. avatar Grass says:

    Amigaaa! Elég jó kis compo volt ez is. Remélem lesz jó PC-s demo is.

  87. avatar Unreal says:

    Amiggaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  88. avatar slyspy says:

    TrX: ne spoilerezz! :)

  89. avatar DeToX^DT says:

    amigában nagy hasraesés nem volt. de legalább volt felhozatal. rno meg ozone a design bajnok. na most pécés xenvedés…
    [ módosítva Apr. 4. 23:30 ]

  90. avatar thomas^sd says:

    Nem osztom ezt Amiga kurva utos volt foleg hogy Haujobbnal ebredtem fel ahogy duruzsol a kokemeny D^B a fulembe.
    Egyik jobb volt a masiknak!
    Elude(Kiero) ismet nagyott utott , RNO szenzacios volt 5letes , Traktor is jopofa de gyors es letisztult :) grafika (ECS szeru) .

    Hoki pc demok most mennek eddig egy volt jo ahol a Chrome ozott amiga porgott.

  91. avatar poison says:

    Nem akarok több PC demot, amiben kocka van! Tegyetek bele gúlát, vagy más madarat ábrázoló képet!
    …és gömböt se…
    [ módosítva Apr. 4. 23:51 ]

  92. avatar DeToX^DT says:

    blala demó jó volt. csak kellett vóna hozzá bélyeg :) thomas te meg nemértex hozzá :)
    [ módosítva Apr. 5. 00:49 ]

  93. avatar Unreal says:

    beszart a voting system…
    ekkora rohamra nem keszultek.

    …na, vajon kinek a neveben megy ez most el? – FooLman voltam..

  94. avatar Chip says:

    Hehe en most gyorsan atjelentkeztem mert valami elvetemult ide is Unreal-kent logolt be. :D

  95. avatar DeToX^DT says:

    az öxes vote codeot ne adjátok neki :D

  96. avatar teo says:

    uccso 2 pc demo azert szerintem erösen vert mindent.

  97. avatar dose says:

    mar latom, hogy az elkovetkezendo evek demoiban a kockak helyett majd a pontok meg szilankok lesznek :)

  98. avatar Edhellon says:

    Amigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  99. avatar DeToX^DT says:

    céééééééhatvannnnééééégy

  100. avatar Murphy says:

    Péééééécéééééé

  101. avatar DeToX^DT says:

    suuuuuuuux :)

  102. avatar Unreal says:

    kurvajovoltapartyvegreitthonazertkoszonjukbreakpoint!!!!

    ES PETICIOT kell inditani a NETEN hogy legyen jovoreis CSAKAZERTIS!:)

  103. avatar teo says:

    unreal – valami biztos lesz, igeny legalabbis van rá :)

  104. […] itt is irtunk róla) , ami jelenleg a legnevezetesebb demoscene party, ami a méltán legendás Breakpointot […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára