☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Scene.hu Awards 2009 – Legjobb 8 bites demo

Posted by Murphy on 2010-01-17, 23:15

scenehuawards.jpgEzennel ünnepélyesen megnyitom a Scene.hu Awards 14 hetes szavazóshowját. Első kategóriának rögtön kezdjük a 8 bites demókkal. A 2008-as évben nagyon el voltunk kényeztetve, számos forradalmi demo született, tavaly ehhez képest elég átlagos volt a termés. Ugyan a nagyszabású produkciók száma alacsonyabb volt, de azért nem múlt eseménytelenül az elmúlt esztendő sem. Csak C64 érintettségű kisebb-nagyobb rendezvényből 25 darab volt, és persze a szokásos Atari és Spectrum események is megrendezésre kerültek. Ismét volt LimiTED introcompo a plus/4-esek nagy örömére, de ZX81-es 1k versenyen is megmérethette magát az akinek ebben érezte a kihívást. Kreativitásban idén sem volt hiány, ezt mi se mutatja jobban, mint, hogy készült egy igen korrekt animáció lejátszós demo BBC Micro-ra, és a legendás Crest 27 évvel a gép premierje után is tudott új, minden eddiginél jobb grafikus módot előhozni a C64-ből LCP-re kiadott slideshowjában. A ZX Spectumból színeinek száma is igencsak megugrott a deMarche új demójában, sok kritikát is kaptak azért, hogy nem igazán reklámozták, hogy eredeti gépen ez a képernyő erőteljes vibráltatásával jár. Voltak visszatérő csapatok is, közülük a legnagyobb név, a Byterapers, akik 13 év szünet után jelentkeztek új demóval.

Tovább után a jelölteket találjátok, szigorúan ABC sorrendben.

A szavazást természetesen közjegyzők hada felügyeli, így kérünk mindenkit, hogy csak szabályosan!

(Szavazni meg értékelősen 1-10-ig lehet, azaz 10-et adj, ha nagyon tetszett a demo, és több demo is kaphat ugyanannyi pontot. -slyspy)


Mire vársz még? Irány szavazni!
Categories: Vegyes | Tags

10 Responses so far.

  1. avatar slyspy says:

    Meglepő milyen kevés 8bites demót láttam idén.

  2. avatar slyspy says:

    Ez a Chase That Feeling mi az úristen ez???

  3. avatar Bery says:

    A 0.2 bites hangdigitalizálásra gondolsz, Sly? :)

  4. avatar teo says:

    zeneje agyonbasz.

  5. avatar vincenzo says:

    kár, hogy a jó demokat el tudják cseszni szar zenékkel.
    értem én, hogy “hozzunk ki a sidből” még több, soha nem hallott hangot. de számomra ez megöli a demok hangulatát…

  6. avatar Oswald says:

    LOL, a chase that feeling nekem is sok volt több szemponból is :)

  7. avatar slyspy says:

    Bery: szerintem az valami beszedszinti akar lenni. De erdekes.

  8. avatar slyspy says:

    Amúgy kedves hozzáértő kollégák, valamit elemezzetek már, melyikben van érdekes, és miért ,mert én egy szint után nem értem, melyik miért jobb vagy nem. Szal melyikre szavazzak?

  9. avatar Murphy says:

    A WOW demo zenéje tényleg büntet, valami ilyen hangja volt anno a kiszivárogtatott felvételen Enrique Iglesiasnak is. :)

    Sly: legjobb ha úgy szavazol, ahogy érzed. a 3DEH pl code szempontjából egy elég durva demo, csak épp ezt a látvány oldalán nem tudták demonstrálni. Így jártak. :) A Mescaline meg így elsőre nem tűnik különösebben komoly kihívásnak, de pörgősre van összerakva, valóban nézhető, de persze hozzá kell nézni a fakelt videomódot. Az Andropolis über grafika, über code, csak némelyik effekt látványilag nagyon mai, de pl a forgó sakktábla, bármilyen nagy és bármilyen gyors belőlem nem vált ki érzelmeket. Szóval kinek mi tetszik.

  10. avatar Edhellon says:

    A WOW demo zenejerol irt par sort a keszito a production notesben a csdb-n. Ettol fuggetlenul, bar lehet hogy technikailag nagyszeru, engem ki lehet vele kergetni a vilagbol. De allitolag vason jobban szol valamivel. Bar en nem tudom elkepzelni hogy akkora legyen a kulonbseg, hogy elvezhetove tegye szamomra a zenejet. :-)

    Az Andropolisban meg allitolag volt kb. 3 rasztersor a zenere, azert lett ilyen. Mas kerdes, hogy en inkabb bealdoztam volna az effektbol egy darabot es “rendes” zenet rakok ala. :-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára