☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Breakpoint 2008 – Egyenes adás

Posted by slyspy on 2008-03-24, 09:00

bp2008.jpgHamarosan (2008.03.21. 12:00) hivatalosan is megnyitja a kapuit a Breakpoint 2008 party.
Következzenek tehát a szokásos kötelező körök a partyról:
– A helyszín Németország, Bingen am Rhein
– 4 napos party
– Ez a legrangosabb scene-esemény
– Itt lesz a Scene.org Awards díjátadó ünnepsége is,
– Nagyszámú résztvevő várható és a magyarok is szép számban jelen lesznek (sőt már vannak is).
– Bazinagy kivetitőrendszer.

Mi pedig itt igyekszünk a helyszínen lévő informátoraink segítségével
beszámolni az eseményekről. Klikk a ide!

vagas.png

bp2008TV.jpg

Ha valaki a Breakpont TV live streamet szeretné nézni, az itt megteheti! Érdemes lesz.

Az események időbeosztása pedig itt látható.
Péntek, 10:06 (slyspy)

Nagy örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy Charlie imposible mission-je, miszerint Skodával megy a Breakpointra, sikerrel járt. Gratulálink! De még haza is kell jönni. ;)

3s_antimoney.png

Péntek, 11:53 (slyspy)

Eddigi infók szerint hideg van teremben, nincs a WC-ben áram valamint “No hard alkohol inside the main hall”. És itt látható képek formájában Charlie Skoda-kalandjának első része. (Mert még haza is kell érni.)

Péntek, 15:19 (slyspy)

Pasy első fotói is megérkeztek a még csak részben belakott helyszínről. Jelenleg épp a hivatalos beléptetés zajlik, mert az eddig megérkezett scenereket kiküldték, hogy vegyenek jegyet és úgy jöjjenek vissza.

Péntek, 16:43 (Murphy)

A terem kiürítése után egy órányi ácsorgás következett, minek következtében az időben jövőkenek befagyott minden testnyílása, de már újra bent van mindenki. A terem szépen telik meg emberekkel, az asztalok pedig gépekkel. Várjuk az infókat, hogy milyen indulók várhatóak.

Persze néhány magyar indulóról már tudunk. Pasyék ezúttal Fresh!Mindworkz név alatt hoztak egy demót, A United Force egy wilddal képviselteti magát, ami egyébként a legújabb, eddig még be nem mutatott Mantraporno videoklip lesz. A Moiré Misszió a Function után ismét indul egy demóval, remélem itt ki is adják a partyval egy időben. ;) Archee egy 4k intróval készült, ami informátoraink szerint ZÚZNI fog. A Resource idén is készült egy C64-es demóval, de ez most bevallottan nem lesz akkora dobás, mint a a tavalyi Desert Dream remake (már csak azért sem, mert az effektek kb. felét még én code-oltam több mint 10 éve ;) ). Grafikus fronton Leonról lehet tudni, hogy C64 grafikával indul, (remélem Jailbird is), és Unrealről is azt hallottam, hogy nem üres kézzel utazott ki.

Péntek, 17:00 (Murphy)

Nem tudom kinek tűnt fel a Pasy képein, hogy az RNO mennyivel nagyobb reklámfelületet vásárolt magának, mint az NVIDIA. :)
http://kac.duf.hu/~aha/pasy/P3210009.JPG

Péntek, 18:17 (Murphy)

További indulókról hallani. Talán nem meglepő, hogy Vincenzo és Teo is indul zenével, viszont az engem meglepett, hogy a Singular is egy wilddal fog indulni, ami állításuk szerint C64-en fog futni. Azt is csiripelték a verebek, hogy Detox is indul egy wilddal, amihez Teo írta a zenét.

A tömeg egyre nő, a stream pedig folyamatosan szakadozik.

Péntek, 18:39 (Murphy)

Pasytól kaptunk egy újabb adag fotót, ezek a 6 órai helyzetet rögzítik.
http://kac.duf.hu/~pasy/BP02.ZIP

Péntek, 18:52 (Murphy)

Szintén Pasytól kaptunk egy panoráma videót a déli állapotokról.

Péntek, 21:49 (slyspy)

Megnyítás megtörtént. A közönség nagy örömére rögtön bugosan indult a Rebels invitje, aztán újrakezdték, de már nem volt bugos, viszont a kivetítőn kb. bélyeg nagyságúban ment a demo. Persze kiderült, hogy ezzel csak a vászon méretet szemléltették, ami a jelenlevők szerint tényleg igazán nagy.
Utána megismerhettük, milyen egy geek élete, aki pizzán él és 30 percenként nézi a pouet-et, és mennyire összezavarodik, ha hirtelen a természetben találja magát, ahol nyuszinak és rókának és fának öltözött scenerekkel találkozik. Végül kiderült, hogy ez is csak illúzió, mert a scene természetesen jobb a természetnél, hiszen valóságban nincsenek sörpatakok és forgó kockák. Bezzeg a scene-ben. Ez a Digital garden.
Most pedig nemsokára Reyn Ouwehand koncertje következik, aki egymaga játszik egy zenekarnyi hangszeren egy repeater segítségével. Zenebohóc a testületnél.

Szom
bat, 10:31 (slyspy)

Pasy képgalériája Ahának köszönhetően folyamatosan fog bővülni. Legutóbbi frissités itt.

Mai napra várható compók:

14:00 Executable music (newschool)
15:00 PC 4k intro, Amiga 4k intro, C64 4k intro (sorban egymásután)
17:30 Executable 4k graphics
18:00 Freestyle graphics
18:30 Amiga 64k intro
19:00 Animation/Video
23:30 C64 demo

Illetve 20:00-kor lesz a Scene.org Awards díjátadója is.

További események a mai napra itt olvashatóak.

Szombat, 12:55 (Murphy)

Megkésve, de törve nem, itt van Pasy tegnap 18:30-kor készült panoráma videója.

Szombat, 13:40 (slyspy)

Egy kis életkép chat-log formájában:

[13:34:37] titkos informátor: aszondja leon, sorrel kezeben, edhellonnak, akinek egy 6-os multipack sor van a kezeben (kozben oswald figyel, sorrel a kezeben)
[13:35:19] titkos informátor: hogy “figyima, kodo’ni kene mer mindjart deadline!
– aaa, mar beszeltem az organizerekkel, raerunk, igyunk inkabb egy sort “


Szombat, 14:08 (slyspy)

Executable music compo elindult. Itt (jó esetben saját gyártmányú) soft szintivel keszült zenék versenyeznek, amiket indítható exe formájában kell nevezni. A helyszínen lévők szerint a sok basszus szétrázza vinyókat. Ez a compo csak erős idegzetűeknek ajánlott. (Habár az egyik különösen idegesítő zenében éppen egy beszédszintetizátor kezdett énekelni, de már elmúlt.)

Szombat, 14:58 (slyspy)

Újabb életkép chat-log formájában:
[14:57:24] titkos informátor: a basszus meg felrázta a sörömet, oszt kihabzott

Szombat, 15:58 (Murphy)

Hurrá! Újra megy a stream, és mindjárt indul a 4k intro compo! Már 1 óra késésben vannak a timetable-höz képest.

Szombat, 16:58 (Murphy)

Aztán még kicsit nem, mert a Partymeister lefagyott. :)

No az elejéről sikerült lemaradnom, kommentjeim a többiről:

3. Ananasmurska: Model8 hát ez uncsi
4.
Loonies: színes kockák, unalmas, de már vége is
5. Raving Tomatoes by TS – ELŐZSŰRI!
6.
FR minus 10 by BERO/Farbrausch – ezt se akarom többet látni
7.
Hehe, Mr Vain is demoscener? :) A címe 1k evolution… hat ez az evolúciós fejlődes valamilyen kezdeti állapota lehet :D
8.
.cmath9:subliminimal: turri:seb:tggc – zene borzalmas, de designe-nos, zene még rosszabb :) lépegető McDonalds logó :) azt mondjak elsők akarnak lenni, meg sok pénzt akarnak, meg világuralmat, szóval szavazzunk rájuk :)
9. psb-!maja – psion’psb – töltőképernyő 4k-ban :) hat, másra nem is futotta :D
10.
20 by Alcatraz – tavaly ők nyertek! Most meg el se indul? :) no ez egyszerű, de júl néz ki! Húha, idén 20 éves az Alcatraz. Elég merész színösszeállítás, de a zene nagyon jó! Hát lehetett volna benne több minden.
11.
Ins-4.096: Bits’n Pieces by Maytz/Loonies, újabb töltőcsík :) no ez viccesen indul… toronyházak, morajlás, auto dudák… nem láttam én ilyet már valahol? :) azért elég low budget :) ennél sokkal jobbat vártam
12.
h4vok by Archee, a magyar induló! Tavaly játékkal ugye nyert is! Nem indul? Mégis. Code Archee, Zene Slyspy. WOW! Realtime Radiosity és fizika? Eddig ez tűnt a legjobbnak.
13.
tyűha TBC & Loonies, a kategoria legjobb Dánjai megint együtt – hát kocka itt is van :) eddig uncsi… hűha, no ez utős… hát ez brutális :D tuti ők lesznek a nyertesek, ennél durvábbat még nem is láttam 4k-ban :) Azt hiszem a 13-as szám nekik most nem fog szerencsétlenséget hozni!

Tippem:
1.
TBC & Loonies
2. Archee

Szombat, 17:58 (Murphy)

Lement az 4k executable gfx compo is, amiről sikeresen lemaradtunk mindketten. Hozzászólásokban várjuk, hogy milyen volt. ;) A 4k intrókhoz még némi adalék. Amigás intróból csak 2 darab volt, azok így mennek a 64k intrók közé, C64-es 4k pedig mindössze 1, az kénytelen a demókkal együtt indulni. Helyzetjelentés a magyar produkciókról. Detox wild-ja elkészült, és már le is lett adva. A Singular animációját jelenleg 4 több gigahertzes processzor tömöríti, hogy aztán egy szerencsétlen 1 mhz-es C64-es lejátszhassa. :) A deadlint már lekésték, de a compóra ígéretük szerint el fognak készülni. ;) A Resource demója is még nagyban készül, Oswaldtól azt tudtam meg, hogy már csak a szinkron és az upscroll van hátra. Csak remélem, hogy a szinkron nem a zenére szinkronizálást jelenti. :)

Egyébként tök jó lenne, hogy mikor csak zenék mennek, a streamre kikerülni, hogy ki csinálta, mi a címe, meg milyen demóban volt. Esetleg egy Pouet és Youtube link. :)

Szombat, 20:29 (Murphy)

Sokminden történt legutóbbi bejegyzés óta. A freestyle GFX compo már lement. Bennem csak most tudatosult, hogy már nálluk sincs külön pixel, és freestyle, compo. úgy látszik ez az egyértelmű nemzetközi trend. Viszont az is feltűnő, hogy photo retus egy se volt. Talán emiatt esett vissza a grafikák színvonala az elmúlt években? :) Az is jól látszik, hogy 3d program használata nélkül egyre nehezebb olyat csinálni amire felkapja a közönség a fejét. Plusz észrevétel, hogy hátrányból indult az, aki nem szélesvászonra tervezte a képét. Ez különösen igaz Unreal grafikájára, ami kifejezetten, hosszúkás magas formátumú volt.

Tippjeim:
1. botcat – robotmacsak fára mászik
2. Last Hope by Trenox / JUNK – miért nem írták ki utólag is, hogy ki csinálta?
3. Helge vagy Unreal képe

Volt Amiga 64k compo is. A tavalyihoz képest erősebb mezőny, 2 valóban jó, bár kissé rövid intróval.

tippjeim:
1. Nature – Raytrace jó sebességgel egy mezei 60-as Amigán. Nem szép, de technikailag impresszív. ;) Ők az ex Oxyron lehetnek?
2. Ephidrena – design megesz, zene is nagyon jó, csak sajnos rövid
3. Supergroup – Britelite sokadik csapata, csak sajnos ez még mindig a 97-es Scoopex szint

Mindjart jövök vissza az Anim compo értékeléssel is.

Szombat, 21:00 (Murphy)

Elsőként is Cargo most figyelmeztetett, hogy a két 4k kategóriából átkerült intrók egyike a 64k-k között is győzelmi esélyes Nature intrója.

Anim compo indulók:
1. 2nd elements by trsi, indulás az üt, a design nem rossz, de az animáció nem túl izgalmas
2. No oket nem jegyeztem meg, stop motion animáció építokockákból, felejtheto
3. Moods Plateau – elég zavaros, kamerás felvételek renderrel keverve, vannak jobb pillanatai, de kevés
4. Inward – animácio fotókból. Olyan mintha drótfigurakkal keszült volna, a zenében a dob C64-el van, valami itrtózat unalmas
5. Jumbodude Productions: Cosmic Weed :D Vicces videoklip, rövid és zeneileg semmilyen
6. Pixelated Dreams – végre valami CG anim! Kicsit sokáig tart az elojáték, ja hogy ez az egész? :)
7. UrbanVision – no ez igen jól indul! Stream szakad, sux… ez valóban stílusos! Ennyi? Ezek nem gondolhatják komolyan…
8. DTIMGW – szolgen:”bazdmeg is not enoght” :D Csak nem a Detox animja? :) Mi ez a sok Drifters logó?
9. Penishure – nem túl biztató az eleje, de végül sokkal rosszabb lett, mint gondoltam volna. Ez lenne a legendas német humor?
10. Skip by United force – A Mantraporno klip! A zene természetesen üt! ;)
11. Bart Lett & Bero – érdekes táncolós klip. Kicsit üres, vontatott, a zenéje gyenge, de van benne azért jó ötlet
12. The Collector – érdekes, kicsit BlairWith projekt, de kihagytam volna. A végén a logók designeossak. :)
13. Junk – korrektul indul. Hmm, ez valóban színvonalas CG. Nagyon profi a minoség. Jé egy Alien :) Vicces a kávéautomata :D ez a poén büntet :D No eddig ok a nyertesek.
14. Donuts by HBC – ez se rossz, sok-sok fánk! húúú, ez csak nem a Maxon új csapata? Valóban, a zene alapján jól gondoltam!

Tippem:
1. Junk
2. Donuts
3. Nyitott, én a bízom benne, hogy a United Force

Közben scene.org awards indul…

Szombat, 22:45 (Murphy)

Kicsit vicces volt a Scene.org Awardsot végignézni, lévén én is a zsűri tagja voltam, ugyanakkor a végeredményt nem ismertem. Értek meglepetések és csalódások, de azt hiszem így nem lenne korrekt kommentálnom az eredményeket.

Az eredmények:

Public choice: Andromeda Software Development: Lifeforce
Most Original Concept: Sqny: Chromosphere
Best Animation: Realtime Demo Wannabe by Maxon – aranyos, a közönség együtt tapsol az animáció zenéjével
Best Soundtrack: Gamma by Outracks
Best Graphics: Media Error by Fairlight & CNCD & Orange – vicces, hogy a legjobb grafikáért a coder vette át a díjat :)

Közben gathering reklámblokk!

Breakthrough Performance: Sumotori Dreams by Archee
Best 64k intro: Mupé by PlayPsyCo – A csapat kapott egy tapsot, mivel a Gatheringen vannak, ezek szerint ott fognak indulni!
Best Direction: fr-041:Debris by Farbrausch
Best Effects: Lifeforce by Andromeda Software Development
Best 4k: Polytreptikum by Calodox – Kedves gesztus. Bero szövegét Netpoet olvassa fel
Best Demo on an Oldschool Platform: Sharp by Fairlight & Instinct
Best Demo: Lifeforce by Andromeda Software Development

Gratulálunk a győzteseknek! Külön gratuláció Archee-nak, amiért védte a haza becsületét! ;)

Szombat, 22:59 (Murphy)

Helyszíni jelentés: A Fresh!Mindworkz épp a demója Mac verzióját fixálja, windows alatt már kész van. A Singular is elkészült a Wild-jával, épp most adják le. A Moiré Misszió természetesen még javában dolgozik. ;)

Szombat, 23:06 (Murphy)

A pouetre már szivárognak fel az anyagok, érdemes folyamatossan checkelni a Breakpoint 2008 oldalt:
http://www.pouet.net/party.php?which=450&when=2008

Felkerült az első release Youtube-ra is. Mivel egy nagyon ütős, nagy eséllyel a győztes 4k intróról van szó, beposztolom ide is.

Szombat, 23:48 (Murphy)

Jelenleg Xerxes koncertje megy, pedig a timetable szerint már C64 compo lenne, de jelenleg nem biztos, hogy baj ez. :)

További fejlemények informátorainktól:
Charlie állítása szerint: “a Mawi demó agyonver!”.
Várjuk szeretettel! :)

Helyzetjelentés a Resource-ról:
23:18:59 PM: hat, le vannak torve, mint a bili fule
23:19:02 PM: de mar alakul
23:19:18 PM: elkezdtek az ivast

Mintha fél nappal korábban nem ezt csinálták volna. :)
Ugyanakkor Leon nagyon vigyáz, nehogy úgy járjon mint tavaly, mert nagyon ramaty az idő odakint. :)

Chip megállapítása a körülményekről: “Ez nem digital garden bazmeg, ez digital swamp”

Szombat, 00:08 (Murphy)

Elnézve a koncert közönségét, nem épp csajozás-barát az ivararány. :)

A Moiré Misszió demójáról ennyit sikerült kiderítenem:
[0:03:50] blala meg kodolja kozben az uj effektet
[0:03:50] es sort iszik redbullal

Szombat, 00:22 (Murphy)

A koncer véget ért, sikerült elcsípnem a creditset.

koncert_credits.png

Közben feltöltöttem további 4k intrókat youtube-ra.

Csak itt, csak nektek:

H4vok by Archee – Aki ugye magyar, és pont most kapott Scene.org Awardot
Figure Four by Nature – Akikről Teótól megtudtam, hogy svédek, és semmi közük a Natures Sux-hoz

Szombat, 01:22 (slyspy)

Lement a C64 democompo, de nem láttam belőle semmit, mert Moiré misszió demót paramétereztem. Murphy, mit mondasz?

Ja és közben újabb hírek a Moiré misszió demóról, ami Haskellben iródik természetesen:

[1:25:07] blala: azert mar megy le szinvonal
[1:25:08] blala: Vec2 x0 y0 = mozgas0 (megjavitombazdmeg2 aa bb t)

Szombat, 01:42 (Murphy)

A C64 compo alatt fölöslegesnek tűnt jegyzetelni, mert sajnos annyira gyenge volt a mezőny. A győztes minden bizonnyal a Resource lesz (úgyhogy most virul a fejem :) ). A második valószínűleg a Dekadence 4k-ja lesz, ami nem volt különösebben jó, de volt eleje, közepe, és vége. Ilyet a mezőnyből a két felsorolt csapaton kívül más nem igazán tudott.
Ahogy néztem, a Resource demóban maradt egy csúnya bug, amit már 11 éve ki kellet volna javítanom. :D

Szombat, 02:12 (Murphy)

Most mennek le a Scene.org Awards jelöltek. Ezt ugye még délutánra tervezték, csak a csúszások miatt ki lett hagyva. Ennek eredménye, hogy a nyertesek is csak jelöltként szerepelnek. Pont a győztes oldschool demóból (Fairlight & Instinct) kiderült, hogy nincs is videójuk, így gyors emulátorból indították. :D

A Moiré Misszió bemutatja demóról megtudtam további részleteket. Elsőként, hogy a csapatnevük nem Moiré Misszió, hanem Moiré Misszió bemutatja. :) A másik információt inkább chatlog formájában:

[1:56:55] koverbandi says: mart csak ket part kell
[1:57:18] koverbandi says: ez most jo lesz
[1:57:31] koverbandi says: mondjuk ugy
[1:57:34] koverbandi says: kevesbe lesz elkapkodott
[1:58:21] koverbandi says: ment a party mar es egy darab fekete kepernyo volt a demobol

Kérem szépen itt nem a Lifeforce fejlesztési tempója folyik, ahol átlag egy hónap alatt készült el egy perc :D

Én mára elrakom magam, aki még fejleszt, annak sok sikert, aki nem, annak meg jó alvást vagy egyéb tevékenységeket.

Szombat, 02:19 (Murphy)

Még egy utolsó bónuszként itt az RGBA 4k procedúrális grafikája:

rgba_ixaleno_small.jpg

Vasárnap, 10:57 (Murphy)

Újra itt. Néhány adalék ami még eszembe jutott. A Scene.org Awards-szon kiderült pl. hogy a Sqny-t “Sony with a Q”-nak kell ejteni. Az is kiderült, ami végülis eddig is nyílt titok volt, vagyis, hogy a Sqny a Synesthetics és a Kewlers (oldschool arcoknak Mewlers) után egy újabb Curly Brace projekt. Azért a The Tunnel interjúja után reméltem, hogy valami kamu szöveget állnak ki, pl. hogy “a készítő srácoknak otthon kellett maradniuk, és megkérték, hogy ők vegyék át a díjat”. ;)

Közben kis Gathering info. Megvoltak a compók, és az eredmények is ismertek. Mind demóban, mind 64k intróban a PlayPsyCo nyert. Ezek után mondhatni igazoltan hiányoztak a Scene.org Awards díjátadóról.
http://www.pouet.net/results.php?which=43&when=08

A results egyébként a hivatalos oldalon is elérhető: :D
http://www.gathering.org/tg08/creativecomporesults.html

Az ftp eddig elég üres, és más letöltési linkeket eddig nem találtam, de gondolom hamarosan felkerülnek a cuccok pouet-re is.
ftp://ftp.gathering.org/TG/2008
http://www.pouet.net/party.php?which=43&when=2008

Vasárnap, 11:38 (Murphy)

A Breakpoint ftp-re is felkerültek az eddig bemutatott anyagok, kivéve a C64 demókat.
ftp://ftp.untergrund.net/breakpoint/2008/

Így már a grafikákat is meg ltudtam nézni. Meglepően sok kép készült natív (1920×1080) felbontásban, ez főleg 2D-s rajzprogramokkal lehet szép kihívás. Unreal képét most inkább nem posztolom be ide, mert a magas, és így nagyon széthúzná az oldalt, de ide kattintva le tudjátok tölteni. Persze kép nélkül nem maradhatunk, így kaptok egy robotmacskát. Eredetileg a személyes kedvencemben, Prince^tOM képében gondolkodtam. Bevallom engem teljesen elkápráztat, tippem sincs, hogy miképp tud valaki ennyi kitört nyakú embert egy képre rakni. :)

final_catbot_nosig_small.jpg

Vasárnap, 11:58 (Murphy)

A deadline-ok nagy része lejárt, hivatalosan már csak Amiga és PC demót lehet fejleszteni. Azt is csak 14:00-ig.

Nézzük mi az időbeosztás a mai compókhoz:
12:00 Competition: Unofficial ASCII/ANSI
13:00 Competition: Executable music (oldschool)
15:00 Competition: Photo
15:30 Competition: C64 graphics
16:00 Competition: Streaming music
17:00 Competition: 96k game
18:00 Competition: PC 64k intro
19:00 Competition: Console/Real Wild
22:00 Competition: Amiga demo
23:00 Competition: PC demo

Azt hiszem látszik, hogy célszerű egyszerre elkészíteni az ebédet, uszonnát és vacsorát, íróasztal mellé készíteni 3-4 liter folyadékot, meg mindent ami a kényelemhez szükség lehet, mert 15:00-tól durván hétfő 01:00-ig zakatolni fognak a compók. No persze ekkor még optimista voltam, hisz biztos minden csúszni fog.

Vasárnap, 13:57 (Murphy)

Sikerült a Moiré Misszió Bemutatja demójából némi forrás Preview-t szerezni, ami átadja a partycoding hangulatát.

“kurd_ki_a_zsirt shader bazdmeg_a_kameradat ojj (s,zi) = do
kurd_ki_olajjal n shader bazdmeg_a_kameradat ojj = do
[factor] <- Cuts.getValues01 0 1 1
mapM_ (kurd_ki_a_zsirt shader bazdmeg_a_kameradat ojj) $ reverse $ take n $ zip (iterate (*factor) 1) $ reverse [0..n-1]”

Only Haskell makes it possible! :)

Közben mindenféle izgalmak nélkül lement az Ascii/Ansi compo, sőt már az oldschool executable music is véget ért. Az elejéről persze ismét sikeressen lemaradtam, azután meg meguntam és elkapcsoltam. A streameknél simán lehetne egy overlay felirat, ha a másik teremben kezdődik valami esemény.

A seminar teremben egyébként Navis mesélt műhelytitkokat arról, hogy miképp csinálja a demóit. Egy titka van: mindent kézzel megír. A dolog láthatólag működik, csak nem értem, hogy hogyan. :) Hogy tud effektívebb lenne egy kameramozgás sinusokkal és codeban tárolt elipszisekkel történő leírása mint egy toollal lepakolt keyframek? Főleg sok-sok másodperces fordítás és demo indulás mellet? A válasz, hogy használd az elsőre beírt paramétereket. :) Amúgy a legszórakoztatóbb az egészben az volt, ahogy Navis szájjal emulálta a gesztusaihoz a hangeffekteket, pl. az egér görgőjét.

A seminar teremben jelenleg egyébként a különféle modern konzolokra történő homebrew fejlesztésről, és az ehhez szükséges hackekről van szó.

Vasárnap, 15:25 (Murphy)

Két PC-s demóról hallottam az egyik az Andromeda akik a tavalyi sok év utáni visszatérés követve állítólag most egy már valóban ütős demót hoztak, valamint Navis a seminaron elhintette, hogy ők is hoztak egy demót. A pletykák szerint az valami igazán forradalmi lesz. A Fairlightból is állítólag gyanúsan sokan vannak a partyn, remélem nem jöttek üres kézzel. A Cocoon is jól időzített, a már hetekkel ezelőtt previewezett Shad 3-at a partyn sikerült csak befejezniük, percekkel a deadline előtt. Szépen halad a Moiré Misszió Bemutatja is, a demójuk egy órával a deadline után már 90%-on áll. :)

A photo compó is véget ért időközben. Volt sok szép kép, fogalmam sincs, hogy miképp döntenék. Utánna még lement egy plusz animáció, ami a tegnapi compóból kimaradt. Szerintem aki nem látta ne sajnálja. :)

Perceken belül oldschool grafika.

Vasárnap, 16:12 (Murphy)

Lement az oldschool grafika, sajnos nem volt sok kép, de a magyar indulók nagyon ütősek voltak, minden bizonnyal a dobogóra más nemzet nem is fog felférni. :)

Van még egy olyan tippem, hogy az Outracks is indulni fog demóval, a Gatheringen most kivételesen nem adtak ki semmit, és az egyik seminaron láttam Outracks membert is.

Közben elindult a streaming music, most épp tEiS/Spaceballs^TRSi^Scoopex & DocD/TRSi zenéje megy.
Fel is merült bennem egy kérdés, vajon miért van manapság sokkal több idióta nicknevű scener mint régen?
Elméletemet majd a következő bejegyzésben olvashatjátok…

Vasárnap, 18:53 (Murphy)

Közben lement a zenecompó, és a pc 64k intro is. Zenében sajnos idén is egyedül Teót válogatták be magyarok közül, pedig lett volna mit kiszórni a leadottak közül. :(
Épp most hívtak egy csomó csapatot a compomasinához, köztük a TBC-t is. Ezek szerint ők is indulnak demóval? Vagy megint Wild valami egzotikus hardveren?

A zenecompó indulóiról néhány d-lee komment csak úgy ömlesztve:

“komolyan, mintha 10 evvel ezelotti kompot hallanank… ez meg a torok negyedben lakik :D”
“mondjuk ilyen zenevel hazai MAHASZ top 10, siman :D”
“atxnek volt valami eleg hasonlo szama, vagy hanxnek mint ez… de mondom… 1996”
“a halal utani vagyat kifejezhette volna igazan dalszoveggel is.”
“olcso diszko. nagy baj nincs vele, csak epp ez a tv-be valo, nem egy undergorund rendezvenyre… kicsit deansdales :D”

A PC 64k compo is lement, de sajnos csak egy intro volt ami valóban megérdemli, hogy helyezett legyen. A Still és Conspiracy közös intrója valóban nem rossz, nagyon széttrödelt és effektezett, jó az időzítés, nem mellékessen az Evoke invitációja. 64k intróban ilyen zenét eddig még nem is hallottam. A legelső induló egy bizonyos “australian drug foundation” egyébként gyanúsan egy újabb Curly Brace projekt, mellékesen teljesen nézhetetlen.

A Moiré Misszió Bemutatja Demójáról friss helyzetjelentés: “ablakban már fut” :D

Vasárnap, 19:02 (Murphy)

Kicsit visszakanyarodva az időben, egy panoráma-videó tegnap estéről.

Az elcseszett nickneveket szerintem egyébként az szüli, amint a web 2.0 neveket is. Szinte minden weboldalra egyedi nicknév kell, és mindig, foglalt minden normális, lévén a net miatt mára az egész világ nickneveken fut.

Vasárnap, 20:39 (Murphy)

Lezajlott a Console Demo/Real Wild compo is. A tavalyi brutál erős mezőny után kicsit csalódás volt. Most láthatólag az egzotikus hardvereken volt a hangsúly. Indult demó Epson HX20-on  (thx Ace!), a végén nyomtatott is :D, a Hedelmae GP2x-re hozott egy demót, volt Atari VCS, Sega Genesis, ATmega32 mikrontroller, PSP és GBA. A legnagyobb üdvrivalgást egy custom hardver platform megjelölésű demo kapta, ami egy magyarázó videóval indult, hogy mi is az a vas amit összeforrasztott a készítője. :) A Singular Crew Wildja is elég ütősre sikeredett, egy mezei C64-en egy IDE64 winchestervezérlővel sikerült 25 fps-es animplayert, amit aztán egy igen színvonalas animációval demonstráltak. A dobogó biztosnak tűnik, de persze jósolni nehéz, főleg nem biztos, hogy sokaknak leesett, hogy milyen hardveren is látja az animot.

Vasárnap, 22:32 (Murphy)

Az wild után Bonzai/Plastic bemutatta, hogy mit fejlesztettek az elmúlt időszakban. Egy PS3-as techdemót, valami brutális grafikai minőséggel és mennyiséggel, valamint kiváló code-dal. A látvány igencsak áll leejtős volt, ugyanakkor az animáció storyja igen zavaros volt, a látvány elég öncélú volt sokhelyen, és úgy általában nem egy olyan demo volt, amit sokszor meg akarna nézni az ember. Ugyanakkor mostmár érthető, hogy miért nevezte magát full time demoscenernek. Ez a video után nagyon meglepődnék, ha a Sony nem vásárolta volna fel az egész csapatot kilóra további techdemók, vagy engine mozik készítésére.

Egyébként meg épp lement az Amiga compo, mindjárt írok arról is, addig itt egy újabb panoráma video a console/real wild compóról.

Vasárnap, 22:41 (Murphy)

Lement az Amiga compo is, 4 demo amit erdemes megemliteni:

3. Brainstorm & RNO – baromi jó grafika, közepes code, 1-2 apró ötlet, ilyen mikor a grafika adja el a demót
4. Toulou – designeos, jópofa effektek, a buborékok különösen jól néznek ki
5. Nature & Traktor: kamionos kirándulás, jó a zene, meg mókás, csak a pixelek ne lennének ilyen nagyok, A srácok a nevük miatt egy Traktort igazán belecsempészhettek volna a demóba :)
slyspy kérdése: “hany centi lehet a kivetiton egy amigas pixel?” :)
6. Elude – ja ez a kiero új csapata,  grafika nem is rossz, csak a karaktermodelleket nem kellene erőltetni.
slyspy kommentje: “giccsmuveszet bazzze, az amiga nem erre valo”

Tippem az eredményre:

1. Elude
2. Nature
3. Toulou

Vasárnap, 23:02 (slyspy)

Kis magyarázat az előzőekhez. Az Amiga ahhoz nem elég jó gép, hogy igazán látványos dolgokat lehessen csinálni rajta, ahhoz viszont nem elég gyenge, hogy a technikai megvalósítás nehézségének élménye igazán átjöjjön. Szóval marad a feelinges demo. Erre legjobb példa a Nature & Tracktor demója, ellenpélda meg az Elude demoja. Utóbbi szép akar lenni, de valójában nem az, mert az Amiga arra már nem alkalmas. Persze mégis az fog nyerni, mert a giccs jól mutat a 12 méteres vásznon. Régi szép idők, amikor a lengyel demók egész mást jelentettek.

Hétfő, 01:15 (Murphy)

Túl vagyunk a PC democompón is. Volt 24 demo, ebből néhány valóban ütős. A magyarok közül sikeressen lement mindkét induló, a Fresh!Mindworkztől Interstellar, illetve a Moiréék demója aminek a címe megint olyan hosszú volt, hogy egy szót nem tudtam megjegyezni belőle. :) Korrekt demo volt mindkettő, de nem tartoztak a mezőny legjobbjaihoz. A Moiré demo számomra meglepően nagy tapsot kapott, reméljük ez a helyezésükben is látszódni fog.

Bizonytalan tippjeim:
1. farbrausch & neuro – áll leejtős, újszerű
2. einklang.net – a látvány profi, a zene nekem nem nagyon jött be
3. UK Scene Allstars – látványos, vicces, profin időzített
4. Cocoon – a brutális mennyiségű grafika miatt
5. Sqny – újszerű, a zenéje viszont nem igazán tetszett. Hogy miért csak új-szerű? Ezért!

Továbbá:
– ASD – a farbrausch demó után már nem nagyon tudott újat hozni, lehet, hogy a nevük fentebb húzza
– traction & brainstorm – szép, de sok újat nem hoz a fairytale után
– excess – tördelt design, profi összhang a zenével, de kicsit ötlethiányos

Hétfő, 09:32 (slyspy)

Na, én aludtam egyet a democompóra, miélőtt okoskodom róla. Azért volt jó aludni rá egyet, mert így legalább csak azokra emlékszem, amikről érdemes írni. Szoval Fr-Neuro demo nyilvánvalóan mindent vitt. Ez az, amikor a technikai tudás, a koncepció, a megvalósítás, a zene mind egy célt szolgál, szépen, összhangban. Önmagában egyik sem kiemelkedő, de a végeredmény mégis a tegnapi este legjobb demója.
Valamennyire hasonló koncepció az ASD demója, amennyiben ez alatt a folyamatas átmeneteket értjük scene-ből scene-be, de sajnos nem sikerült normális lezárást csinálni a demónak. Pedig.
A Cocoon demója meg láthatóan rengeteg munkába került, de sajnos a végére mégis egy nagy katyvaszt sikerült összepakolni. Az a furcsa nekem, hogy ha valakik képesek ennyi munkát beleölni egy demóba, miért nem dolgoznak csak még egy picit a dramaturgián, mert az emberek arra emlékeznek, ha valaminek van eleje, közepe meg vége. (Persze a scenerek értékelik a technikai megvalósítást is, de szerintem egy igazán jó demóhoz az nem elég.)
Az UKscene Allstars demója volt számomra a másik nagyon emlékezetes produkció. Telerakták igazi angol cuccokkal, még a John Cleese-féle hülye járású karakter is felbukkan benne. Itt is volt koncepció, vicces is volt és a zene is együtt élt a látvánnyal. Nekem ez a másdik helyezett.
Az Einklang.net (amennyiben jó demóra gondolok, mert kicsit ködbe vész már a compo) megint egy olyan produkció, amiben szuper technikai megoldások vannak, csak éppen nem sikerült egy normális keretbe rakni az eseményeket.
A Sqny demók meg nekem valahogy mindig a jó meg az unalmas határán mozognak. Alapvetően dícséretes az újító szándék, csak valahogy a végeredmény mégsem az igazi. De az biztos, hogy az ilyen típusú demókban van potenciál.
A mi demónkról (Moiré misszió) meg annyit, hogy már megint megvakulós partycoding lett a vége, természetesen nem befejezett party-verzióval. :) Pár perccel (úgy kb. 360-nal) le is csúsztunk a deadline-ról, úgyhogy volt izgalom, egyáltalán leadják-e. (Ezúton köszi a segítséget a helyi magyar erőknek.) A közönség tetszése meg annak tudható be, hogy a sok lagymatag flyby és hasonló demo után elég jól jött egy pörgős demo, plusz nem kellett megküzdeni az elvontsággal, mert a képi világ egyszerű, mint a bot, a zene is elsőre befogadható, és az ilyesmiért a zajon megfáradt közönség compók alatt igen hálás tud lenni. Otthon nyilván nem ugyanez az élmény várható.
Egyébként hova tűntek a szép lendületes demók?

Hétfő, 14:20 (Murphy)

1.5 óra csúszással, a beiktatott Fast Compo után, lezajlott a díjátadó is. Voltak meglepetések és magyar sikerek egyaránt, de bővebben a következő bejegyzésben.

Categories: Party | Tags

152 Responses so far.

  1. avatar slyspy says:

    Na rakkenrol tesvéreim! Jöhetnek az infók mi az ábra odakinn.

  2. avatar abcug says:

    je, van villany :)

  3. avatar Charlie says:

    Mint azt mar irtam volt a forumban, az elso adag kep tolem jelenleg is toltodik felfele. Akit zavar a galeria.php, van direktori nezet is, ertelemszeruen.

    (Update: (Editgomb rul) Aaaa bocs, nem nyomtam a tovabbra, mielott ujra postoltam a linket. Sorry.:)
    [ módosítva Mar.21. 11:38 ]

  4. avatar Charlie says:

    Ja meg annyit, hogy a HD-s projektor(-par) uberdurvan nez ki. Mint az kozismert, a velemenyem a HD-rol altalaban az, hogy “its for babies, real men use 50hz PAL interlace”, a plazakban “HD” cimszoval arult plazma-mocskadekok utan meg foleg, de igy viszont ekkoraban es ilyen minoseggel azert tenyleg jo, es kell es hubazdmeg.

    Hogy jobban erzekeltessem, tegnap, mikor a testcompo ment, valamelyik (mar eppen jozanodo, merthogy a reszegseg mar megvolt) lengyel betamolygott a main hallba, felnezett a kivetitore, amin eppen Lifeforce ment, majd jelentos facelift utan annyit birt kinyogni, hogy idezem: “… kurwa….!”

    Nos, azthiszem ehhez nem is tudok mit hozzafuzni. :)

  5. avatar slyspy says:

    Charlie! szoljál az illetékeseknek, hogy akadozik a stream és csinálják meg, hogy ne akadozzon! :)

  6. avatar aha says:

    Nekem olybá tűnik, hogy 4 percet késik a stream.

  7. avatar Murphy says:

    Pedig németország ugyanaz az időzóna ;)

  8. avatar Murphy says:

    A Full HD projectoron a Debris nem bugzik? Nállam rések voltak a greetings partban a betűkön.

  9. avatar ACE says:

    Tavaly pedig Gargaj elmondása szerint a nagykockában látta a kiskockákat még a szétválás előtt. Lélekben veletek vagyok!

  10. avatar Murphy says:

    ACE: simán lehet, mikor megnéztem 1680×1050-ben simán klijöttek az ilyen bugok a kártya pontatlansága miatt…

  11. avatar Charlie says:

    Ja egyebkent, bumko modon elfelejtettem megemliteni, de szeretnem megkoszonni Pohar of Hardread tamogatasat, hogy kijuthattunk. :)

  12. avatar slyspy says:

    Bingenig tolta az autot? :)

  13. avatar Lacoste says:

    Nekem az egész stream egy nagy feketeség csak a hangot hallom. :(

  14. avatar slyspy says:

    toltse le rendes adobeflash-t, az talan segit. esetleg masik bongeszo?

  15. avatar Charlie says:

    Slyspy: De. Majd tolunk teged is a ravatalig… ;] Amugy annyi tortent, hogy adott kolcson iGo-t…

  16. avatar Gargaj says:

    rovid osszefoglalo az elso naprol: AAAAAAAA KURVAJOOOO <3

  17. avatar aha says:

    Pasy képeit mindig felrakom ide!
    http://kac.duf.hu/~aha/pasy/

  18. avatar slyspy says:

    oké de, de léci szólj, ha van új adag!

  19. avatar pasy says:

    kac.duf.hu/~pasy/bp03.zip

  20. avatar pasy says:

    kac.duf.hu/~pasy/P1000281.MOV
    reyn ouwhand izelítő, a hang valszeg nemjó mer messzíről csináltam

  21. avatar pasy says:

    kac.duf.hu/~pasy/bp04.zip

  22. avatar pontscho says:

    slyspy ne buzerald az Immersion-t:P

  23. avatar slyspy says:

    partatlan kritikus vagyok, nem neztem ki az, csak hallgattam. :)

  24. avatar iONic says:

    Archee tényleg zúzott. Az Atrium méltó ellenfél.

  25. avatar slyspy says:

    Atriumnak eléggé erős volt a zenéje is.

  26. avatar Murphy says:

    Ephidrena 64k nagyon stilusos volt. A Nature azok kik? A Nature suxos oxyronos srácok?

  27. avatar teo says:

    sved sracok, mar joideje nyomjak amigan, es nem keverendo ossze a nature suxx-szal :)

    vicces volt hogy a 2 legjobb 64k intro 4k volt.

    atrium atom volt.

  28. avatar iONic says:

    A 4k grafika kicsit öszvérre sikeredett. Nekem kicsit összevissza volt, hogy van aki raytrace-elt, volt aki 2d mintákkal játszott, szóval ember legyen a talpán aki dönteni képes.

  29. avatar iONic says:

    Miatúróvanitt? Delphi-s 4K, most meg valami helyi hálózati cég álláshordetése megy, ahol lots of scenerrel dolgozhatunk együtt, mint Delphi coder. Ez a Delphi ennyire menő lett, vagy mi? Valamiről lemaradhattam. Én is használom még ma is, melóban apró dolgokra, nade azért mégis. Tudom Bery is ebben nyomja, de én azt hittem hogy a Delphi alapvetően nem scene-re való. ha meg mopst kiderül, hogy még kimondottan jellemző is, akkor felköpök és aláállok.
    [ módosítva Mar.22. 19:41 ]

  30. avatar FooLman says:

    iONic: Lehet, hogy te az április elsejei különkiadást nézed? :)

  31. avatar slyspy says:

    Vártam ezt a pillanatot. Lifeforce a best demo. De nem a scene.hu szavazása alapján. (sátáni muhaha.)

  32. avatar Murphy says:

    Azért scene.hu-n mégis a debris a jobb! ;)

  33. avatar pontscho says:

    Murphy bakker, jobban vagod, h mit csinalunk, mint mi? :P

  34. avatar FooLman says:

    Valaki sorolja mar fel a csajozas-barat ivararanyu scene partikat. Es mondja mar el, hogy en miert nem voltam azokon :)

  35. avatar dose says:

    Xerxes koncert jo volt. Foleg a dobos torte szepen az utemeket.

  36. avatar slyspy says:

    moire misszio el fog keszulni. el. fog.

  37. avatar blala says:

    moire missziot nem tudom, de a xerxes kurvajo volt. en szemely szerint bezier gorbeket nyomattam hozza :)

  38. avatar slyspy says:

    megjegyznem, hogy nagyapam feketeribizli bora is csodakra kepes. nem csak a redbull meg a sor.

  39. avatar FooLman says:

    Sly: de abbol a borbol ha jol sejtem, nullahoz kozelito mennyiseg talalhato Bingenben.
    Vagy Blala kapott egy kis kulaccsal indulas elott, mint Asterix Magicoturmixtol?

  40. avatar slyspy says:

    azt en iszom. erted, online szimbiozisban vagyunk.
    [ módosítva Mar.23. 12:38 ]

  41. avatar blala says:

    murphy, te masodszorra se tudtad megjegyezni a csapatnevunket :D

  42. avatar teo says:

    blala – eleg jol ebrentartott a redbull :)

  43. avatar blala says:

    a sorrol nem is beszelve :)

  44. avatar Murphy says:

    blala: remélem az új demo megjegyzendővé teszi :D

  45. avatar Murphy says:

    blala: egyébként most nézem, hogy slyspy is következetessen rosszul írja :D

  46. avatar slyspy says:

    de én tudom hogy kell jól. csak becézem.

  47. avatar d-lee says:

    Kivalo eredmeny, Pista Premium alatt, Firefox alatt ad kepet a live stream, Explorer alatt van hang. :D

  48. avatar d-lee says:

    Grat Teo! (04-es stream music)

    Ennek ellenere a goa szerintem kibaszottul idejet mult mufaj. :D

  49. avatar Murphy says:

    Gratula a Still+Conspiracy-nak az első helyért! ;) Mondhatjuk, hogy a 64k kategória kihalóban van?

  50. avatar ACE says:

    Az az Epson-fax az nem fax, hanem ez. .)

  51. avatar d-lee says:

    Korrekt volt nagyon az Essex, Cocoon, ASD, Uk All Stars de a Farbrausch mindent vitt nalam. Nem tudom milyen belyeget toltak, de sikeres volt a cucc. Raadasul nem is bonyolult, hanem inkabb otletes.
    Bar az Einklang.Net is sanszos az elso helyre talan…

    A magyar resztvevoknek is big upz!
    [ módosítva Mar.23. 23:50 ]

  52. avatar Murphy says:

    Az az Essex szerintem az Excess lesz :)

  53. avatar Charlie says:

    Nemtom, en ugy altam fel a PC compo utan, hogy vegre vege. Nem lehetne, hogy kb. 1/3 ilyen hosszu produkciokat gyartanak? A cuccok felenel azt ereztem, hogy na kosz, most mar vege lehet, ezt mar lattuk, skip, next please.

    Persze en tusko Amigas vagyok, nem tudhatom, de attol meg nem lesz a problemam nemletezo. Whatever.

  54. avatar Charlie says:

    Ja es megkerhetnem, hogy a SlySpy ne elemezzen tobbe Amigas produkciokat es compot, mivel nem ert hozza, koszonom…? :]

  55. avatar teo says:

    ujabb “tbl akarok lenni” probalkozas 10 fps-sel? karakteranim tenyleg nem megy a lengyeleknek…

  56. avatar slyspy says:

    Charlie! Én már akkor amigás voltam, amikor te még buta pécés. :))

    Szóval hogy Amigával lehet nagyon jókat, de basszus, miért erőltetik ezeket sok x sok pixeles animációkat, amik ha egy pc compon mennénenek, ki lennének röhögve, valójában olyan gagyik. Még 7Mhz-en is készültek sokkal emlékezetesebb demók, mint amiket tegnap lehetett látni.

    A lengyel cuccban meg azok az alakok kifezetten szánnivalóak voltak.
    [ módosítva Mar.24. 08:29 ]

  57. avatar Murphy says:

    Én ezt nem értem, szerintem ez valami rettenetes, közben meg már 3 szivecskét begyűjtött:

    http://www.pouet.net/prod.php?which=50105

  58. avatar slyspy says:

    Az alapötlethez képest (amit már pár klipben láthattunk) elég hosszú lett a megvalósítás. :)

  59. avatar d-lee says:

    Murphy: Essexnek is jol hangzik. :D

    Results es video capturek vannak-e mar, mert nalam aztan semmi nem fog futni. :D Mondjuk kulonosebben ez nem keserit el. Mondjuk blalaek demojanak azert adok egy sanszot legalabb… (GMA950)

  60. avatar slyspy says:

    results 11-kor elvileg.

  61. avatar pohar says:

    késnek :)

  62. avatar pontscho says:

    Ha erdekel barkit is, Interstellar is GMA kompatibilis. Mac-en tuti :P

  63. avatar slyspy says:

    A Mac az a drága izé, ami a garancia lejárta után egy nappal elromlik?

  64. avatar pontscho says:

    Mac az a draga ize, ami meg 10 evvel a kiadasa utan is sok mai gepet megszegyenito minosegben dologzik.

    pontscho / egy volt Powerbook Pismo tulajdonos

  65. avatar blala says:

    mac az az ize, ami szep feher, es oldja az acetonmentes caola markaju koromlakklemoso.

  66. avatar Yume Darkuu says:

    A mac az, amibe az ember csak ovatosan rug bele.

  67. avatar Murphy says:

    es ez bug vagy feature? :)

  68. avatar Gargaj says:

    en nem tartom elkepzelhetetlennek hogy kikapunk 64kban…

  69. avatar Yume Darkuu says:

    Ha csak az arakat nezzuk kulfoldon bug, itthon a hazai mek forgalmazoknak koszonhetoen feature :)
    (Mar, ha nem blala postjara iranyult a kerdes)

  70. avatar Murphy says:

    jah de, a blala postjara, csak latom kozben te is irtal egyet :)

  71. avatar blala says:

    a moire misszio meg azert kapott nagy tapsot, mert kurvajo :)

  72. avatar Murphy says:

    Gargaj: igazad lett, nem gondoltam volna.

  73. avatar Bery says:

    Satnyul a scene, már a Bala kódja sem fut GMA950-en :)

    Bár szerintem más gond lehet ott…

    Mindegy, a többi miatt úgy is át kell ülnöm az NVidia 8500 elé. Bár, hogy mire lesz az is elég?

  74. avatar slyspy says:

    elvileg ugyanazzal a technikaval keszult, mint eddig. szoval inkabb a partyverzio lesz a ludas. kene futnia.

  75. avatar slyspy says:

    és adjon valaki results-ot!

  76. avatar blala says:

    bery, GMA950-en kodoltam, ugyhogy biztosithatlak rola hogy fut :) Azt el tudom esetleg kepzelni hogy az apple driver kifinomultabb / mas (muszaj neki, hardverbol megy a teljes os gui).

    Mi a hiba egyebkent?

  77. avatar pontscho says:

    Ezert kell megmondani neki, h a GUI-t hanyagolja, mikor fs-be valtasz.

  78. avatar d-lee says:

    Blala, jelzem, nekem is GMA950, es nekem sem megy. Az nem er, ha csak nalad megy! :>Pista Premium alatt probalkozom vele mellesleg.
    (http://kepfeltoltes.hu/view/080325/buggma950_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

    En benazom el, at kell allitanom valamit?! O_o

  79. avatar teo says:

    has kell neki, azert nem fut nalad :)

    amugy ujra meloban, kurvajo party volt szokas szerint, scene.hu stab meg jovore mar tenyleg kijohetne eloben kozvetiteni, es nem fotelszurkolokent egesz nap a streamet bamulni.

    es igen murphy, blala tovabbitotta a velemenyed :)

  80. avatar teo says:

    a dijkiosztokrol meg annyit, hogy a szavazatok alapjan a Drifters demo nyerte az Amiga compot. Odament Clary meg Stingray, es kozoltek, hogy nem kivanjak atvenni a dijat, hanem az Elude-nak szeretnek adni. Szoval szepen helyetcsereltek es mindenki boldog volt. Nagyon szep gesztus volt szerintem.

  81. avatar slyspy says:

    driftersnek nincs izlese. :)

  82. avatar teo says:

    azert ebbol a mezonybol magasan a ex-mawi demo volt a legjobb. az izles meg nem vita targya, bar tenyleg nem volt hibatlan a demo szerintem sem :)

  83. avatar Unreal says:

    jo party volt koszonjuk , Chipnek is hogy hazaig vezetett! Viszont erdekes volt debrecenbe utazas, 22 orai vonat megallt debrecentol 50km re hogy akkor majd 4 ora mulva, lesz csatlakozas, szerencsere egy haverom ertem jott, Thanx Kult

  84. avatar teo says:

    maxie notebookjat nem koboztak el az evil nemet vamosok? :D

  85. sztem is jo volt a party! grat mindenkinek a helyezesekert, blablabla, szokasos… majd jovore gondolom ismetlunk!

  86. avatar teo says:

    leon – grat a kepedhez, tenyleg szuper lett!

  87. avatar Gargaj says:

    teo: a nemet vamosokrol kerdezd meg a detoxot :P

  88. avatar teo says:

    valamit irt amiga.hu-n de nem fejtette ki bovebben. volt valami testureg vizsgalat? :)

  89. avatar Unreal says:

    Leon: ismetles a tudas attya, :)
    Teo: gondolom megvolt, kulon keresre :)

  90. avatar Edhellon says:

    Gargaj: Schengen FTW, hogy kerulnek kepbe a vamosok?

  91. avatar Bery says:

    blala: konkrétan semmi nem történik, amikor elindítom a demot. Hazudok: bevillan egy parancssor ablak, megjelenik rajta 1-2 sor, aztán over (ablak bezáródik, nincs adás). :(

  92. avatar pontscho says:

    A repter csak hetfotol “sengenelodik”.

  93. avatar Unreal says:

    Edhellon: ugy hogy Maxiet azzal szivattuk hogy levamoljak a laptopjat mert nem irt kiviteli papirt rola…szegeny hogy aggodott :)

  94. avatar Gargaj says:

    Edhellon: hat ugy hogy a vamosok schengen miatt mostanaban autopalyarendorsegkent tevekenykednek…

  95. avatar Edhellon says:

    Gargaj: miket megtud az ember… Es elkaptak detoxot mert mar megint tul lassan ment es feltartotta a forgalmat? :)

    Unreal: hehehe… es nem esett le neki, hogy EU meg, Schengen, meg ilyenek? :-)

  96. avatar Bery says:

    Megnéztem a győztes FR demót. Úúúúúúúúúr Isten! Ez nyert? A scene halott :) Ez valami nagyon “legyen már vége” demó. Szar zene, profi, jól időzített, de dögunalom, érdektelen, 10 éven aluliaknak visual. Ezt még én sem adtam volna be, legfeljebb party codingnak. :) Jó lesz, ha az NV scene erősen kezd promózni, mert ez alapján visszaváltanám a repjegyem, ha lenne :) Ez nagyon gáz lett.

    Ez után merjem megnézni a többi indulót? Brrrrrrrrrrrr.

  97. avatar Unreal says:

    Edh: ja absz nem:)
    viszont a 4k pc az nekem nagyon tetszett! az hyperursebesseges kockas ize :)

  98. avatar teo says:

    bery – az izles nem vita targya :)
    szerintem kibaszott jo a farbrausch demo. nem coderporn az biztos…

  99. avatar Edhellon says:

    Bery, a masodik helyezett ASD-t ne nezd meg, a tobbit lehet. :)

  100. avatar nap says:

    bery szerintem ne számíts sok jóra. én nem láttam még minden stuffot, de eddig messze a nyertes 4k intro tetszett a legjobban.

  101. avatar Gargaj says:

    gondolom mer abban van kocka :)

  102. avatar blala says:

    Windozos GMA950 tulajdonosok, a D-lee screenshotja szerint azt hazudja nektek a driver, hogy szar kartyatok van, es nem birja a shadereket. Pedig rogton kb ps2.0-t is bir, szoval reklamaljatok az intelnel hogy ejnyebejnye, szoftverbol butitjak a sajat csipjuket :D

  103. avatar Bery says:

    Edhellon, megnéztem az ASD demot is. FR után komoly előrelépés volt, de valami nagyon új irány van a demoscene-en. Nekem olyan végzős főiskolás animációs vizsgamunkáknak hatnak ezek. Tipikus wild-ok. A maguk nemében jók, de én jól meglennék nélkülük :) Nekem túl monotonok, unalmasak, még ha részleteiben jók is, és technikailag profik is.

  104. avatar Murphy says:

    Bery: Az ASD demo elso 15 masodperce érdekes, de onnantól szerintem rém unalmas, szinte semmi új nem történik Az FRNeuro demo viszont friss, vicces, valóban nem egy technikás cucc, de annyira változatos, hogy nekem nagyon eladta magát.

  105. avatar blala says:

    Murphy, te orvosnal voltal? Az ASD se tetszik, meg mienk se, valami bakterialis izlesficam fertozesed lehet szerintem :D

    (komolyabbra forditve, nekem tetszik az ASD. Talan meg jobban is mint az FR. Meg az ukscene allstars demo is bejon. A cocoon meg asszem nem)

  106. avatar pontscho says:

    blala: en inkabb nem mondanam ps2.0-at tudja, max. tudogatja. Pl. nekem lefagyott a picsaba az egesz GMA egy tombcimzestol. Aztan a 2×2-es blurnal nagyobb dolgoknal fallbackolt sw renderre, mert tul bonyolult neki, etc. :) Ez egy fos.
    [ módosítva Mar.25. 21:21 ]

  107. avatar slyspy says:

    Bery: csütörtökön megnézem az fr-neuro demót, meg a die hard 4-et, és eldöntöm tetszik-e mlg valamelyik, mert a budapest tv-n (érted bp tv muhahaha) mindkettő bejött.

    szoval két kiemelkedő jelentre hívnám fel a figyelmet. háromra.
    – buddha móka az elején
    – c64 szivárvány, amigába megy át. (demoscene története?)
    – de a legdurvább, hogy a zene megy keresztül a különböző stílusokon a képpel együtt.
    szal ha valak inem érzékeli az apó részletek ilyen mértékű pazar orgiáját (elnézést), az … az … az érzékelje már.
    ASD is frankó, csak nincs vége. az a baj.
    de ezt már írtam valahol.

  108. avatar pontscho says:

    Ettol meg unalmas, de nem kicsit. :)

  109. avatar blala says:

    pontscho: a blur-nal az lehetett, hogy 3 textura-lookupot bir egy shaderben, utana valt vissza softrenderbe. (es 2×2=4 :). ez tenyleg szopas. A tombcimzes, ha jol ertem mire gondolsz, olyan hogy az nvidia, ati es intel (vagy apple?) driverek harom kulonbozofelekeppen viselkednek, es egyik sem egyezik meg a specifikacioval, de ezt konnyu kihekkelni. Amig csak szamolsz viszont, azt meglepoen jol birja. Amugy persze fos :) de ha ez megnyugtat a ti demotok gyorsabban fut rajta mint a mienk :))

  110. avatar blala says:

    amugy, Bery, szerintem nem baj hogy uj iranyzatok vannak, a Cocoon-fele flajbaj + profi 3d iparosmunka demok szerintem mar kibaszott unalmasak :)
    [disclaimer: az ideit csak jutubon lattam, azon meg nem sok minden latszik]

  111. avatar slyspy says:

    ahogy blala mondja. :) flyby mondjon le. lengyel giccs mondjon le. tyu de szep 3d vilagban basszuk a rezet mondjon le. feeling gyere vissza.

  112. nekem shad3 baszott oda jool! ;_) (mondjuk ez elfogultsag…) a huszonakarhany pc-s demobol kb 20at le lehetett volan huzni a klotyon szvsz… (de persze izlesek… )

  113. avatar blala says:
    wrote
    lengyel giccs mondjon le.

    de mit fog ehhez szolni a neuropolskin?! :D

  114. avatar pontscho says:

    A tombcimzes, ha jol ertem mire gondolsz, olyan hogy az nvidia, ati es intel (vagy apple?) driverek harom kulonbozofelekeppen viselkednek, es egyik sem egyezik meg a specifikacioval, de ezt konnyu kihekkelni. Amig csak szamolsz viszont, azt meglepoen jol birja. Amugy persze fos :)

    Nos… mindossze annyi szerepelt a shaderben, hogy mittomen[0]. Erre lefagyott a GMA. Nekem ez mar eleg volt ahhoz, h leirjam. :)

    de ha ez megnyugtat a ti demotok gyorsabban fut rajta mint a mienk :))

    Ez teljesen lenyegtelen, nem szokasom ilyesmire verni.

  115. avatar slyspy says:

    Na megneztem a masagin megegyszer, es a compohoz kepest halovanyabb az elmeny, de sztem csak azoknak unalmas, akik nem ertik az utalasokat, akik meg ertik, azok lebuktak drogteszten.
    elejen acid zene acid kephez, aztan c64 partnal c64 zene, amigas partnal szepen megvaltozik eszrevetlenul a hangszereles, kierunk az urbe, raggae-dub zene, hogy a fuvesek is oruljenek, ne csak a belyegesek, aztan creepy resznel is koveti a zene, es theremin jellegu sound lesz… stb. szal ez ki volt gondolva erosen.
    [ módosítva Mar.26. 07:39 ]

  116. avatar d-lee says:

    Blala: Jol ertelmezem szavaid, MAC-re jobban van megirva ai Intel GMA950 driver, mint PC-re?

  117. avatar abcug says:

    szvsz azoknak keseru a ‘release adag’ bp08-rol akik egy debris2 / lifeforce2-t vartak.
    -volt ‘klasszikus’ 3d flyby is meg elvont misszio is :) de a lenyeg es amiert az FR-t sokkal tobbre becsulom barmelyik top csapatnal, hogy ok megint csinaltak inkabb valami teljesen mast… valami nagyon jot!
    -az asd demo meg csak a namevoting miatt lett masodik, amugy az elso 5-ben de talan 10-ben sincs semmi keresnivaloja.
    -fresh demo vagy nagyon beta, vagy gyors hacknak tunik, kicsit olyan erzesem volt. na, nema megint forog a linevektor urhajo :) bocsi, de ennel sokkal jobb frs demokat is lattam mar… (tul eles a kontraszt egy atlagos rebels demo es ez kozott, megha a grafikakat le is szamitom…)
    -a morie meg kurvajo, siman az elso 10-ben lett volna a helye!
    -meglepo, hogy a 64k kategoria ennyire felejtos… talan fel kene emelni a korlatot 128 vagy epp 180k-ra :)
    -4k-t meg sosem szerettem…

  118. avatar teo says:

    na tegnap megneztem a masagint otthon is, es meg mindig kurvajo szerintem :)
    helyenkent akkora giccsorgia mint anno a melon demok, a zene pedig hihetetlen jol ala van pakolva.

    amugy a gitaros csontvaz resznel a hatter-texturat egy torolkozo ihlette amit a dijkiosztonal boszen lobogtatott egy fr-tag :)

  119. avatar teo says:

    bonzaj feltolta a ps3 demo videojat:

    http://www.pouet.net/prod.php?which=50170

  120. avatar Bery says:

    Tényleg vannak jó részletek az FR demoban. Jó a C-64 – Amiga colorline, meg hogy a greetings az úgy megy, mint a tőzsdeindexek egy csíkban felül, meg az eleje az tényleg jó. De baromi hosszú és ezért nekem nagyon-nagyon unalmas. De vannak jó átmenetek, ügyes, meg profi az egész. Csak kár az ilyen 2D képecskék forognak körben 1 percen át részekkel széthúzni. Ha sikerült volna 3 percbe besűríteni a jó részeket, akkor mondjuk a 3. helyre jó lett volna ;) Mondjuk, hogy ki lett volna az első kettő???? ;)

    ASD nagyon jól kezdődik. Az nekem nagyobbat ütött, mint FR bármelyik részlete. Az igaz, hogy utána nem sok újat hozott. Egyértelmű namevoting.

    Az UK All Stars meg jó kis stílusos demó, jó zenével, de annak a fele is csak text, meg grafiti, ami nem tetszett, meg ugyanaz a 2 db scene van benne végig. De mondjuk a háromból még a legjobb talán.

    Többit még nem láttam, de majd pótlom.

    Az valóban jó, hogy sokszínűsödik a felhozatal, nincs egy kaptafa. De nekem a demó arról szól, hogy izgalmas, szép látvány, jó zenére nagyon ráidőzítve. Ezek megfelelnek ennek, csak éppen valamely lábuk (vagy épp mind) nem túl erős.

    Tavaly a Debris után megpezsdült a vérem, azonnal demót akartam írni. Most inkább azt látom, hogy hagyjuk ezt, inkább nézzünk valami megélhetési munka után. Ezekben számomra semmi motiváló nem volt.

    Kicsit az is az érzésem, hogy a puskaport mindenki az NVScene-re tartogatja, hátha elnyeri vele élete munkahelyét is, ide meg gyorsan összedobtak valamit.

  121. avatar Murphy says:

    Bery: Az a titka, hogy ezt a demót nem az a Farbrausch csinálta, mint a Debrist. Az egyetlen közös ember a Chaos, de ez valójában a Paniq projectje, a többiek csak segítettek. Nem is véletlen a Neuro csapatnév a demo címe mögött. Tekintsd a Die Ewigkeit Schmerzt folytatasának.

  122. avatar Edhellon says:

    Nekem nagyon bejott az FR demo, szerintem jobb mint az ASD. Es Slyspynak igaza van, nagyon latszik rajta hogy ossze van rakva am az rendesen, rengeteg apro otlettel, es megis egeszen egysegesse all ossze a vegen. A Shad3 konkretan rem unalmas volt, amikor az elejen beindul a torzitott gitar egy pillanatra az a resz tetszett, de amugy mar vartam hogy vege legyen. :-) (Persze azzal is rengeteg melo volt nyilvan, csak valahogy nem allt annyira ossze mint lehetett volna.) A UKScene Allstars tetszett meg igazan az elso x.-bol, az utolso elottinek bemutatott nemet nevu demonak meg mar a cimere se emlekszem, nem hogy arra hogy mi volt benne, szoval ennyit arrol. :) Ja, es persze a Moire misszio demo volt meg kurvajo. :) \o/

  123. avatar Murphy says:

    Edhellon: Német nyelvű demó alatt a The Beauty-ra gondolsz? :) Az ex Sanity-s (akár csak Chaos) Mr. Pet demója. http://www.pouet.net/prod.php?which=50144

    Egyébként technikailag ebben vannak egyedül igazán érdekes dolgok, a landscape és azoknak a csápos lények shadere nagyon finom…
    [ módosítva Mar.26. 10:27 ]

  124. avatar Jailbird says:

    Nálam is a FR demo a nyerő. Nagyon elütött a többi versenyző stilusától, én speciel nagyon örültem hogy végre nem egy 3D ojjektumokkal teli repülő-robbanó-fénylő-csillogó-kamerarázogatós szines-szagos-pofábamászós demot látok, hanem egy érdekes ötleten alapuló igen eredeti munkát. A zene is sokat számit nálam, attól pedig szó szerint leesett az állam. A fejemet ráztam közben hogy ilyen nincs (és mégis van).
    Az ASD cuccról nem tudok úgy irni hogy el ne hagyná a billentyűzetemet néhány keresetlen szó. Egy Lifeforce után számomra igazán elkeseritő látványt nyújtottak azokkal az izgő-mozgó buzerákkal, mai napig nem értem hogy kerülhettek a második helyre. Ide a Ukscene Allstars-t vártam.
    A Shad 3 szép volt, sajnos kissé unalmas viszont kiforrott és látszott benne a befektetett munka mennyisége. És kaptunk a Cocoon-os srácoktól bort, ezért járt nekik a plusz pont :)

    Blalának a személyes gratuláció után most egy személytelen is. Szép lett, pro pont a Haskellért és a zene is sokat vitt! YEY!
    [ módosítva Mar.26. 11:01 ]

  125. avatar Edhellon says:

    Murphy: arra. :) (A csapatnak volt eszerint nemet neve, einklang.net) Az utolsok kozott volt bemutatva (talan az FB es az ASD kozott vagy hogy) es mar nagyon nem tudott lekotni az x+1. 3d flyby. Valahogy abszolut nem fogott meg. Ha azt mondod technikailag jo, megnezem megegyszer. :-)

  126. avatar Charlie says:

    (csak a margora: Hazaertunk, ejjel ket ora korul, Skodastol, barmilyen problema nelkul. Az egyetlen kaland az uton az volt, hogy St. Polten-nel egy idegbajos osztrak benzinkutas picsa majdnem rank hivta a Polizei-t, mert nem akarta elhinni, hogy ki akarjuk fizetni a tankolast. Mer’ a Spenot elment WC-re es mar csak nala volt eleg euro, igy en addig visszaultem a kocsiba es vartam. Egyszercsak igy odagyultek a kutasok es kozoltek h. nem megyek sehova. Mondom WTF? Nem hat, nem hagyom itt a Spenotot. De nem nagyon ertettek, mutogattak h. biztonsagi kamera, meg stb. Sz’al jo kis szituacio volt. Raadasul bezartam a Skodaba a kulcsot, mert nem figyeltem ra az idegessegtol, mert ragaszkodtak hozza h. szalljak ki, (a minusz 5 fok + jeges szel comboba, okos), es csukjam be a kocsit.

    Aztan vegul elokerult a Spenot, es minden megoldodott. Volt nala euro es Skoda-potkulcs. :) Muszaki problema nem lepett fel. Becstol stabil 110-el jottunk vegig, mivel itt mar nem volt olyan keresztszel, es hazai palyan jobban is mertem nyomni neki) Van video a km szamlalo 100000km-s atfordulasarol, Passautol 30km-re a nemet oldalon. Meg minden. Egyszoval az ut a csehszlovak technologia teljes diadalaval vegzodott. :D)

    (Es TODO: meg kell tanulnom kinyitni a Skodat kulcs nelkul…)

  127. avatar d-lee says:

    Eljen a legyozhetetlen Dubcsek Mercedes! :D

  128. avatar zoom says:

    Charlie: ha jól rémlik akkor az ablak alatti szigetelőgumi kiszedésével és egy kampóra hajtogatott dróttal sikerülhet :)

  129. avatar Bery says:

    Nekifutottam még egyszer az FR demónak, annyian mondtátok, hogy jó. Gondoltam biztos fáradtan néztem meg. Nos, az első part teljesen jó, aztán mély hanyatlás. Murphy, ez friss? Felénél lelőttem, mert már zeneileg is annyira monoton volt (bár jól kezdődött), mint látványban. Ráadásul teljesen nem áll össze semmi koncepció, vagy kimenetel, csak történnek túl hosszan a túl érdektelen dolgok. De persze ettől még lehet jó, csak nem az én szemem ízlésének :)

    Muszáj lesz a SceneCON-ra valami normálisat összedobni ez után, hogy legyen mivel átöblögetni a szemeimet.;) Jó, Sly?!
    [ módosítva Mar.26. 13:33 ]

  130. avatar blala says:

    d-lee: jol erted, a vista driver legalabbis hazudik neked ezerrel.

    pontscho: namost a moire misszioban is van pontosan ugyanez, szerintem ott lehet a baj, hogy az uniformlocation-t amikor lekerdezed akkor invalid-ot ad vissza, es ezt nem csekkolod. nvidian-n siman “mittomen” kell gma-n meg “mittomen[0]”. asszem, mer csak igy emlekezetbol.

  131. avatar slyspy says:

    Bery! Jó.

    Viszont kicsit hasonló ám a szitu a mi funkciós demónkhoz annyiban, hogy ott is azért nyert a demó, mert elütött nagyon a többitől.

  132. avatar slyspy says:

    ja és Charlie! Hazaért a Skoda rendben?

  133. avatar Charlie says:

    Ezt most ironikusan kerdezed, vagy nem tudsz olvasni fel oldallal feljebb? :)

  134. avatar slyspy says:

    nem tok olvasni. akkor gratulalok. de tenyleg. eljen a skoda!
    mi gitarhurral nyitottuk hasonlo szituban. de olyan is volt, hogy a gumi kiszedesevel a kulso lemez kis hajltiasaval kezzel is be lehetett nyulni.

  135. avatar blala says:

    ladat meghekkelt fureszlappal lattam nyitni 20 mp alatt. szerintem portolhato a modszer :)

  136. avatar Bery says:

    A 120-as Skoda jó! Amíg az. Amikor kétszer elszakadt egymás után a gázbowden, és eső után indexelésnél a féklámpa is villogott, akkor meghírdettem :) Hamar elvitték :) Ennek bizony 10 éve. Kíváncsi vagyok, “él”-e még :)

  137. avatar Charlie says:

    OFFTOPIC: Ha masodszor is elszakadt a gazbowden, akkor szarul csinaltak meg elsore. Egyebkent tipusproblema, a gazbowdenszakadas. Ketfele van. A tomor alubol keszult bowden torik, a sodort foszlik es szakad. Ha normalisan van berakva, 4-5 evet ki kell huznia. Kovetkezeskeppen ha tehat minden muszaki elott kicsereled (15 perces muvelet, kello rutinnal), akkor sosem szakad el, felteve ha jol rakod be. Az a trukk, hogy nem elol a pedalnal, hanem hatul a motorterben kell rahagyni, mert elol a pedalnal a hajlitas miatt hajlamos torni, ha sokat hagysz ra. Na most mar tudod, hogy nem kellett volna eladnod a kocsid, mert kello ertessel 3 perc alatt megoldhato problemad volt. :D (Az indexes cucc hasonlo bonyolultsagu lehet, elso ranezesre.)

    Egyebkent az enyem 105-os Skoda… :)

  138. avatar blala says:

    huha csarlie, eleg gyorsan felporgetted magad skoda-hatterismeretekbol :) ez olyan mint a matrixban, hogy “download mad skoda-skillz, progress bar 5-4-3-2-1-mehetunk?” :D

  139. avatar Charlie says:

    blala: A lofaszt, csak jo a szovegmemoriam, es vissza tudom idezni amit mondtak. Az nem jelenti azt, hogy ertem is. :D

  140. avatar Charlie says:

    Masodik (final) batch of enyim kepekz: ehun-e. A pehape nelkul van dir view. Ajanlott, mert van Skoda 100000km c. video is… :)

  141. avatar Bery says:

    Charlie, szerintem nem jól cserélték a gázbowdent – én voltam :) A kézifék alatti megvezető volt már szar. Azt meg nem cseréltem, inkább autót :) Azóta se bántam meg. Ez még jobb, mint a Skoda, ha ez lehetséges egyáltalán ;)

    Annyira érdekel már a Moire misszió bemutatja demó, de sosem jutok el a másik gépemig, hogy megnézzem :) Videót akarunk és final verziót, amiben Blala lekezeli a PC-s GMA950-et is! ;)

    A külföldi csapatok meg mondjanak le, vagy menjenek el mind a Sonyhoz, meg főleg a Nintendohoz, esetleg a Niccelodeonhoz, akik FR-esek. ;)

  142. avatar blala says:

    nah, nem lesz szerintem windozos gma950, hacsak valaki nem ad linket egy glsl-to-nemtommilyenagpuassembly compilert, mert ugy tunik a wines driverben nincsen glsl fordito, de low-level-gpu-assembly-whatever az talan van.

    Inkabb menjel at a masik gephez, a multkori pelda alapjan tudnod kene hogy meg fel evet kell varni a bugfix-rilizre :D

    update: na jo, lehet hogy meg tudom csinalni, de kerjetek nagyon szepen mer asszem jot fogok szopni vele :)
    [ módosítva Mar.26. 20:53 ]

  143. avatar Chrono$ says:

    UK scene allstars rulez!!!

  144. avatar d-lee says:

    Blala: Nagyon szepen kerlek, ugyanakkor a problemat kuldd el a faszfejeknek is az Intelhez. :)

  145. avatar blala says:

    nincs problema, siman lustak az intelnel :)

  146. avatar Bery says:

    nekünk is nehéz teljesen kompatibilis kódot írni, akkor mit várunk egy Inteltől? ;)

  147. avatar d-lee says:

    Blala: Na mindegy, jelentkeztem betatesternek a finalversionre maris! :P

  148. avatar blala says:

    jo :) de vistan ugyse fog menni, muhaha :DD

  149. avatar abcug says:

    nos legyen functionon gma950 (es xp) kovetelmeny es mindenki boldog lesz … blalat leszamitva :)))
    vagy randomra kivalasztott kartya es _csak_ azon szabad futnia, pl. trio 3d2x :)))) muhahaha!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára