☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Jogeir Liljedahl: Out of silence

Posted by slyspy on 2008-10-10, 10:45

Jogeir_outofsilence.jpgNem olyan régen jelent meg a nagyhírű scene-zenész Jogeir Liljedahl Out of silence c. albuma. Bevallom én nem vagyok nagy rajongója az ilyesféle ambientes, liftjellegű zenéknek, de aki szereti a kellemes és lágy dallamokat meg a tiszta hangzású instrumentális szintipopot (ismerek ilyen embereket, szóval nem ciki), az bátran hallgassa meg. Jogeir tehát hozta a megszokott formáját, és tizenegy leginkább lassú számmal töltötte meg az albumot, amiből az egyikben Chris Hülsbeck is közreműködött. Rockereknek szigorúan ellenjavalt, valamint hallgatás közben kávézni nem ér!
A lemez csak letölthető formában jelent meg, de borítot is lehet hozzá tölteni, így ha valaki kinyomtatja, egy teljesértekű lemezhez jut. Az albumba egyébként Bjorn Lynne (alias Dr. Awesome) oldalán lehet belehallgatni, és szintén innen lehet a megfelelő anyagi ellentételezés fejében letölteni mp3-ban és flac-ban is.
Ezek hárman tehát szépen egymásra találtak, úgyhogy kellemes zenehallgatást kívánok mindenkinek! :)

A lemez egyik szerzeménye egyébként hallható az Alcatraz – Jailhouse Voices c. musicdiskjén, ami a Function08 wild compóján indult.

Categories: Zene | Tags

5 Responses so far.

  1. avatar Bery says:

    Belehallgattam sűrű nextek közepette. Az a bajom vele, hogy nyugis zenének helyenként túl gyors, tempós, de tempós zenének, meg túl erőtlen. Leginkább egy disgmag alá tudnám ezeket elképzelni, máshová nem nagyon.

    Ellenben megosztom veletek, hogy ahová járok kínai akupunktúrára, ott remek relax zenék szólnak, míg több tű álltal felnyársalva szunyókál az ember. Minden második alkalommal hallom azt a dalt, aminek az eleje megegyezik a Masagin kezdő taktusaival. Fel is kapom rá rendszeresen a fejem, de aztán a folytatás már tradicionálisan kínaibb :)

  2. avatar slyspy says:

    Hehe, akkor megvan a sample eredete. :))

  3. avatar cmds says:

    Szegény, már a Wanderer sem volt az igazi. Imaginary Voyage for prezident (http://www.modules.pl/dl.php?mid=1692). Meg ez legalább ingyen van :) Hiába, a Scorpik/Falcon/Jogeir-es musicdiskek voltak az igaziak :)

  4. avatar WITCH says:

    Van egy másik SCENE (electro zenét nyomó) banda is:

    THE WHITE SOCKShttp://www.thewhitesocks.com/link

  5. avatar slyspy says:

    Milyen kapcsolatban állnak a scene-nel?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára