☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Új szavazás – Debris vagy Lifeforce

Posted by slyspy on 2008-03-05, 07:51

debrislifeforce.jpgElőző szavazazásunkból kiderült, hogy 19-en elmennek legalább egy külföldi partyra, és ebből a 19-ből 15-en meg is nyerik a Breakpointot. 18-an megígérték maguknak, hogy megnyerik a Functiont és/vagy a SceneCON-t, 17-en ott lesznek minden magyar partyn, 13-an megfogadták, hogy indulnak minden magyar partyn. 43 biztonsági játékos azt merte csak megfogadni, hogy legalább egy magyar partyra elmegy. További 47 biztonsági játékos meg rendszeres archíválásra tett fogadalmat, de innen üzenem nekik, hogy úgyis megszívjátok.

Hát akkor most itt az új szavazás, ami mindössze ennyi:

Debris vagy Lifeforce?

A “tovább” után ott vannak a videók is.


Farbrausch – fr-041: Debris

ASD: Lifeforce

Categories: Szavazás | Tags

41 Responses so far.

  1. avatar aha says:

    Nem birok dönteni :(

  2. avatar Bery says:

    Mindkettő nagyon jó, csak kicsit másképp. Én mindkettőhöz adnám a nevem ;))))

  3. avatar Murphy says:

    Én azt kérném a nyuszitól, hogy az ASD a következő demójára tanulja meg használni a smoothing groupokat :)))

  4. avatar slyspy says:

    Én abbahagyom a scene-t, ha a lifeforce lesz a jobban tetsző. komolyan. :)

  5. avatar Murphy says:

    Hmmm… hirtelen hogy megugrott a Lifeforce! :D

  6. avatar abcug says:

    szeretem a lifeforceot es jo demonak tartom, DE tkp. barmelyik asd demot is nezem meg, mar mindet lattam. az FR. viszont mindig megprobal valami ujat alkotni es igy sokkal kreativabb amit csinalnak.

    oszinten szolval lifeforce-ot megnezem es azt mondom, szep, jol designolt demo de semmi extra, lattam mar ilyet maskor is. debris-nel viszont nem akartam elhinni, hogy ez fizikailag lehetseges. most komolyan, ez tenyleg lehet kerdes ? :(((

    !!! D.E.B.R.I.S 4-.E.V.A.!!!

  7. avatar Lacoste says:

    A Debris 17 szivet kapott a Pouet-en a Lifeforce meg 28-at !
    Mondjuk a Debrisre meg többen mondták hogy rulez (538) mint a Lifeforce-ra (452). Mondjuk a Debris régebbi, tehát nagyobb volt az esélye a sok szavazat begyűjtésére (ELVILEG!) :))))

  8. avatar Charlie says:

    Lajfforsz tuleroltetett giccs, monnyon le. Debris. (De amugy egyikse, mer’ PC szaksz.:))

  9. avatar slyspy says:

    A debris egy szépen végigondolt és konzisztensen megvalósított, valódi filmes eszközökkel dolgozik, mestermű a scene értékrendében, megfejelve a nagyon kevés kilobájtos méretével. A Lifeforce-ban is érzékelhető a koncepció, ugyanakkor cseppet sem komzisztens, diszahrmonikus a képi világ, zeneileg teljesen béna, hatásvadász és giccses, viszont a számos gyengébb jelenet között vannak igazán üdítő és látványos megoldások.

  10. avatar Gargaj says:

    debristol engem kirazott a hideg compon, lifeforcenal inkabb csak azon filoztam h mire is akarnak most kilyukadni.
    ja meg debris ugye a maga kis 1200 emberes allotapssal – meg nem lattam demot amelyik ezt reprodukalta volna.

  11. avatar Gargaj says:

    mondjuk scene.org awardot sztem olyan 80% hogy lifeforce nyeri (sajna)..
    bar ha a best soundtracket is az vegkepp blama lenne..

  12. avatar slyspy says:

    Ami azt illeti en itthon neztem a netes kozvetitest, es en hasonloan megborzongtam a hid szembejon a kamerval jelenetnel.

  13. avatar slyspy says:

    ja es en abban remenykedtem, hogy debrisnek nagyobb hatasa lesz a tobbi demora nezve (foleg rendezest tekintve) , de ugy tunik sajnos ez nem igy van.

  14. avatar zoom says:

    De, azóta kockatúltengés van :)

  15. avatar d-lee says:

    Force India!
    Izé… Lifeforce.

    Debris fele musort mar lattunk sokfele valtozatban Kasparov ota. Uncsi.
    Leszarom, hogy csak 190 kb.

  16. avatar Gargaj says:

    meg nem, de hosszutavon majd kiderul. (arrol mondjuk nem is beszelve hogy azer ilyen jol rendezni nem egy egyszeru dolog…)

  17. avatar Murphy says:

    Hát olyan nagy hatása van, hoyg még JJ Abrams-et is megihlette :)

  18. avatar dose says:

    a Lifeforce-ot egyszer birtam veginezni, de halalra idegesitett, foleg a zeneje. Debrist csak ketszer lattam, de nekem ez is unalmas annak ellenere, hogy nagyon ugyes filmes hatasokkal operal.
    Viszont az fr-055: 828, na az a valami.

  19. avatar dose says:

    ja, es ha mar kockakrol van szo, akkor egyertelmuen a Malewitsch a nyero!

  20. avatar Jimmi says:

    Én azért szavazok a Lifeforce-ra, mert bár a Debris első látásra jobban letaglózott, de Lifeforce-ot szívesebben nézem meg tizedjére is.

  21. avatar nap says:

    én nagy farbrausch fan vagyok és engem is kirázott a hideg a debris közvetítés alatt, mégis a lifeforce-ra szavaztam.:)

    meg aztán pl. a state808 sem akar kilyukadni sehova (szerintem) aztán mégis legjobb. :D

  22. avatar Bery says:

    Még szerencse, hogy a szavazó bekéri ,hogy hányszor akarok a Debrisre vagy a Lifeforcre-ra szavazni ;)

    Murphy, mijaza smoothing group?

  23. avatar abcug says:

    ugyan mar! flat shaded lowpoly fel-labu emberforma (poccsel) rulez :)

    komolyan mar ezert megerdemelne egy kulon dijat :)

  24. avatar Clarence says:

    Mindkét demo remek, de én is a Lifeforce-ot tartom picit többre és rá szavaztam a scene.org-on és itt is. Elég sokszor megnéztem, mindig találni benne valami új apró részletet, ami addig elkerülte a figyelmemet. Ami megfog benne, az a jelenetek összetettsége és minősége, valamint az átvezetések szépsége. A PC demókészítést egy olyan műfajnak tartom, ahol inkább a képzelőerő szab határokat a készítőknek és nem a technikai korlátok. Navis ebben élen jár szerintem, képes nagyon érdekes ötletekkel előrukkolni és szépen megvalósítani azokat. Az Iconoclast is legalább ilyen jó volt, ha nem jobb…

    A zene első percei kifejezetten jók, én attól borzongtam meg, amikor az ASD logó összeáll az elején és közben a templomi ének a háttérben megszólal. :) Ez a rész nagyon bejön… A zene későbbi részei talán nem annyira jók valóban.

    Technikai szempontból, a Debris lehet, hogy bravúr a mérete és a belepaszírozott tartalom miatt, viszont az én gépemen csak a Liferforce fut le realtime-ban (teljesen élvezhető sebességgel) és ez is értékelendő technikai szempont, ha azt nézem hogy 5 éves a videokártyám.

  25. avatar abcug says:

    clarence: ez csak azt bizonyitja, hogy az asd demo elavult :)

  26. avatar Edhellon says:

    SlySpy-al ertek egyet abban, hogy a Debris merfoldko (lehetne) a scene torteneteben ami a rendezest, filmes eszkozoket, konzisztens megvalositast illeti (persze mint kiderult voltak eros khm, (scenen kivuli) rahatasok, de azert azt nem mernem mondani hogy ezerszer lattunk ilyet akar demoban akar masban. Es akkor a mereterol meg nem is szoltunk, ami engem hardcore oldskool kodert mindenkepp lenyugoz (erted, majdnem rafer egy DD-s C64-es lemezoldalra, hoppacska.)

    A Lifeforce zenejere abszolut nem emlekszem (ez is lehet egyfajta kritika), de nagyon megfogott a csodalatos atvezeto jelenetekkel es a hihetetlen reszletgazdag kidolgozottsaggal, viszont baromira nem all ossze az egesz egy koherens valamive.

    Ugyanakkor Clarence-nek (es Blalanak is) igaza van abban, hogy hw szinten nem ugyanazon a platformon versenyeznek egyszeruen. Szoval nehez kerdes. :-) Mindent egybevetve azt hiszem megis inkabb Debris, mar csak azert is, mert remek a rendezes es vegre rendes filmes eszkozoket hasznalnak egy demoban (lasd meg Suicide Barbie) . De mindenkepp meg kell meg neznem par ASD demot, hogy ellenorizzem azt az allitast amit itt tobben hangoztattak, hogy kb. mindegyik ugyanugy nez ki. :-)

  27. avatar blala says:

    kozben kiderult hogy a Debris allitolag annyira nem hw-igenyes mint en azt elsore gondoltam. En versenyzek masik platformon, a GMA950-el :D

  28. avatar kt says:

    Nekem, mint hozzá nem értőnek, a Lifeforce jobban bejön tartalmilag, viszont mint “programozó” a Debris jobban lenyűgöz. Megnéztem több ASD demót is, és azok valahogy nem maradtak meg annyira bennem, szóval +1 szavazat a Lifeforce-ra.

  29. avatar rachy says:

    En is egyetertek Beast mesterrel: szep-szep a Debris, de csak kb. 3x birtam megnezni, aztan teljesen meguntam. Ettol fuggetlenul technikailag es koncepcioban is korrekt.
    Lifeforce-ot szivesen megnezem barmikor, valahogy sugarzik belole valami meghatarozhatatlan, bar a vegen a robbanast azt kihagytam volna, mert tenyleg kicsit giccs-szeru lett tole.

    Most mar csak azt arulja el nekem valaki, hogy az ujabb Radeon driverekkel vajon miert fagy szet a Lifeforce mar az inditaskor? (Nalam legalabb is.) Persze nem biztos, hogy a driver az oka, elvegre itt akarmi osszeomolhat. Hat nem ezert szeretjuk a szamitastechnikat? Na majd jol ujratelepitem a windozt… ;)
    [ módosítva Mar. 6. 07:24 ]

  30. avatar teo says:

    rachy – manapsag mar videoban kell leszedni a demokat, es akkor nincs szopas a driverekkel :)

    amugy egyertelmuen debris. lifeforce zeneileg nagyon gyenge, vizualisan szep, de inkoherens.

  31. avatar Murphy says:

    Zenészek segítsetek. Többen mondtátok, hogy a lifeforce zeneileg nagyon gyenge. Ez miben nyilvánul meg?

  32. avatar Jimmi says:

    Szerintem abban, hogy nem tetszik nekik. :) Nekem bejön.

    Mondjuk ez olyan lehet, hogy az én agyam is ledobja az ékszíjat az animgifes-kiscicás-comic sansos honlapoktól, aztán mégis van, akinek az tetszik.

  33. avatar rachy says:

    Nekem sincs semmi bajom a Lifeforce zenejevel, kicsit inkoherens, mint maga az egesz demo, de jol illik hozza. Persze nem egy klasszikus, de elmegy.

  34. avatar slyspy says:

    Hát így nekem a bajaim a következők a zenével:
    – a dob teljesen leesik a dallamtémákról. egyszerűen nem stimmelnek össze.
    – a kórusos résznél szinte olyan érzésem van, mintha két különböző számot indítottak volna el egyszerre. nincsenek eléggé összepasszintva az egyszerre szoló sávok.
    – keverés szempontjából sem az igazi. figyeljétek csak meg végig azt hülye lábcint lehet hallani 2 percig… aztán kesőbb a dobok meg olyan hátra kerülnek, és tompa lesz az egész, mintha füldugóval hallgatnam, közben meg szól az a nagyon bénán torzított gitárakkord. Gyakorlatilag bizonyos részeken amit el lehet cseszni az élőhangszerek keverésében az el is van.
    játék kedvéért halgass bele 2:03-nal pár másodpercet és halgass bele 3:40-nél gyorsan egymás után. Teljesen més a hangkép, az elsőnél szép teljes, a mádiknál meg a rosszul eq-zott gitar miatt teljesen doboz hangzas. (erre jon a halalos megoldas: torzitott riffet szetreverbezni.)
    Az inkoherencia meg nyilván a zenére is érvényes.

  35. avatar cmds says:

    érdekes amit mondasz, mert szerintem meg a Debrisnek idegesítő a zenéje. mondjuk a demót se tudtam egynél többször megnézni. komolyan kérdezem, mi jó ennyire benne? szerintem dögunalom az egész, még ha használ is filmes technikákat, ami megmondom őszintén engem nem érint meg. a Lifeforce viszont viszi az embert, igazi demo, jópofa vizuális megoldásokkal, kellemes eklektikus zenével, még akkor is, ha zeneileg elég meredek technikai malőverek vannak benne. az meg hogy giccses és hatásvadász lenne, arra csak azt tudom mondani, a Debris monnyonle.

  36. avatar blala says:

    a debrisnek szerintem istenjo a zeneje. Persze izlesek es pofonok… Es az utobbirol van szo a demokat mint komplett egeszt tekintve is. A megoldas pedig: akinek a lifeforce teccik, az csinaljon olyan stilusu demokat, akinek meg a debris, az meg olyat, es akkor mindenkinek jo lesz :)

  37. avatar slyspy says:

    leaderc: debris zeneje egy 177kb-os fajlban van, generalt cucc. ha szar, ha nem szar (nem a szivem csucske amugy), es ennek ellenere nem szol szarul, igaz minimal, de nincs feltunoen elcseszve, mint a lifeforce-e, amiben elo hangszerek vannak es csak a zene ogg-ban 10 mega, megis nehol ugy szol, mintha 22khz-en hallgatnam. egyszeruen mar ettol keptelen vagyok vegignezni a demot.

    amugy ha a demokat technikai szempotbol nezzuk, akkor a debris 177kb es ezzel mindent elmondtam szerintem.

  38. avatar vincenzo says:

    szerintem amusic ne menjen hangmérnöknek, iconoclastban is furán szól a villanygitár. de ez most hol érdekel? a zene változatos, ha nem is mindenhol, de szépen összepasszol a képpel. igaz, kicsit már olyan érzésem volt a lifeforce-nál, hogy elővették a demo.tmp filét és raktak bele valamit, mind képileg, mind zeneileg.

    debris. partin nagyot szólt. nagyon nagyot. ment a bazmegolás közben :)
    a zenéje rendes iparosmunka, de nem kiemelkedő. a hangulatot megadja és kész.

    tanulság: nincs. csak a régi kalsszikust tudom idézni:
    – ti mind egyéniségek vagytok!
    – igen! mi mind egyéniségek vagyunk! *kórusban*
    – én nem… *egyvalaki*

    szóval nehogy már a különböző ízlések miatt menjen a flame. még a végén előjön az amiga vs pc téma is :)

  39. avatar zoom says:

    Debris zenéjével csak egy baj van, azok az iszony hangos dudáló hangeffektek… legalább -2 pont az élvezeti skálán.

  40. avatar Gargaj says:

    sly: az benne az ijeszto hogy a planet riskben merfoldekkel jobban szolt a gitar, szal nemtom hogy cseszhettek el… ennek ellenere betippelem hogy megnyeri a best soundtracket… :/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára