☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

cvj2008.jpgA Cinetrip 2008 februárjában ezúttal harmadszor hirdeti meg a VJ Tornát. Kicsit titkolóznak a szervezők (mármint a cinetrip.hu nyitólapról nem elérhető a kiírás), de a rendezvény nem marad el.

Itt a link: http://www.cinetrip.hu/cvj2008

Cinetrip Tours by Djuice VJ Torna 2008
2008. Február 25. – Március 1. Budapest, Merlin Színház

A versenyeken egyénileg vagy csapatban is részt lehet venni. Bár VJ-knek szólnak, van olyan ami kifejezetten hazai pályának tűnhet scenerek számára is. Az élő versenyben (VJ Champion) max. 12 percük van az indulóknak arra, hogy vizuális kreativitásukkal lenyűgözzzék a zsűrit. Az élő párbaj (VJ Tusa) talán a legérdekesebb koncepció. Itt az a feladat, hogy egy meghívott DJ által szolgáltatott zenére vetítve kell egy másik csapat ellenében kitűnni. Ebben a kategóriában is a zsűri dönt. A VJ Opusz kategória nagyjából olyan, mint egy wild compo: rövid (max. 12 perces), zenére illeszkedő vizuális anyagot kell leadni videóformátumban. Itt zsűri- és közönségdíj is van. A legutóbbi, 2006-os VJ tornán Warpig személyében demoscener győztes volt a közönségszavazáson (Tripfiss remix). A videó leadási határidő február 22 – tehát már csak pár nap van az alkotásra. A scener indulók minden valószínűség szerint idén is üdítően “újat” tudnának mutatni a VJ-knek. De ha nem elég a közönség figyelme, megjegyzem, a győztesek egész normális díjakat kapnak – a honlapon utána lehet nézni. Aki pedig szégyenlős és nem hoz nevezést, mehet workshopokra is. Lesz például VJ elmélet, Animata, After Effects műhelymunka. És persze ez nem csak verseny, hanem rendezvény is – valamennyire úgy, mint egy demóparti. Mi több a torna ideje alatt a Merlin Színház földszinti részén idén is az elmúlt időszak legjobb demói lesznek láthatóak folyamatosan DVD-ről. Tehát ha a február 25-ével kezdődő héten a Deák tér környékén jártok, nézelődés-sörözés-beszélgetés céljából is érdemes a Merlin Színházba látogatni.

Beküldte Ger (Apróbb módosítások – Murphy)

Categories: Party | Tags

4 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    Másnak is szokott behalni a Youtube videofeltöltés közben? Nekem állandóan. A Hey!Spread meg fizetős lett szarul. Valamilyen alternatíva van esetleg?

  2. avatar Jimmi says:

    DailyMotion? MetaCafé?

  3. avatar Murphy says:

    ja nem úgy, hanem másik oldal amivell lehet egyszerre több videomegosztóra is feltölteni. Ráadásul nállam a youtube desktop uploader se akar menni…

  4. avatar pestert says:

    Yep, thas was great, for sure – Vj-torna-2008 – unforgetable show ))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára