☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

loafzs.jpgGondolom BoyC vagy TrX neve hallatán sokaknak – főleg az új arcoknak – inkább a Conspiracy nevű galád, összeesküvősdit játszó, világépítő, -romboló, káoszgyártó gittegylet jut az eszébe…

vagas.png
No, hát az van, hogy nagyon régen (1996) TrX csinált egy demócsapatot, mert az jó. Generált neki nevet is. Mert az is jó. Aztán pár napra rá már BoyC is tag volt. (Igazábol ezek ketten már 1991-ben csináltak egy csapatot, de az a csapat ezeddig még semmit nem rilizelt.) Bizony. Ez a generált nevű csapat aztán egy időben nyert mindenfélét össze-vissza. Ez persze sokaknak nem tetszett, mert akkoriban senki nem csinált semmit, úgyhogy a nagy eredményeket rendszerint komolyabb ellenfél nélkül sikerült elérni. Meg pár második helyet 17 ponttal lemaradva… :P

Aztán bizony telt-múlt az idő és egyszercsak hopp, ott volt a Conspiracy, onnantól a DD csak nagy haloványan maradt fenn, egyesek szerint csak poén-csapatnak, de ez nem így van. Majd meglássa mindenki… Szóval a DD-ben mindig is volt ötlet új demókra, intrókra, csak valahogy a megvalósításig sose jutott el a dolog, mer BoyCnak kódolni kellett volna új effektet, amire ő nem volt hajlandó, mert “aDDict-ban mindent meg lehet csinálni”. Nomindegy, szóval az új produkciókra való lelkes törekvés elég hamar le lett zúzva. Nembaj, azért készült olyan, hogy X-22 meg i.can, de ezek túlságosan mély gondolatokat, érzéseket hordoznak magukban, úgyhogy a többség szerint mindkettő egy nagy rakás szar. Őket nevezzük szűklátókörű embereknek. :D Nekik nem is érdemes a továbbiakban figyelni, mert a sor bizony egy újabb produktummal bővült, ami bizony nem lett hivatalosan kiadva egy demopartyn se, de attól független kristálytiszta DD termék. Garancia nem jár hozzá, felelősségvállalás se.
Szóval, az úgy volt hogy… sha bácsinál összejövetel volt. Kcg, Nagz, sha meg a én(TrX). Aztán pár sör és egyebek után jött a hirtelen ötlet, hogy csináljunk stop-motion animációt, mert az jó, és adjuk ki DD néven. Ez alapvetően jó ötletnek tűnt, lévén, hogy mind a négyen DD tagok vagyunk. Neki is láttunk digitális fényképezővel, de hamarosan az összes aksi lemerült (3-4 kép után), úgyhogy alternatív megoldásként bevetettük az Icát. Ica egy IP kamera. Ez magyarán annyit tesz, hogy olyan, mint egy USB-s webcam, amit használ a sok nép ratyi msn és egyéb dolgokhoz, csak nem USB-n kommunikál a világgal, hanem ethernet linken át. A képekhez meg a kamerában futó webszerveren keresztül lehet hozzáférni. Ez kissé lassította a dolgot, meg körülményessé tette, de 4-5 óra megfeszített koncentrálás, szenvedés, valamint videóvágó programban való szerencsétlenkedés és buzgólkodás után készen lett.
Használjátok egészséggel, meg nagy hangerővel.

Egyébként van még 1-2 projekt tervben (ez speciel nem volt semmilyen tervben…), szóval ne legyetek nagyon nyugodtan… :P

TrX/DD^CnS


Categories: Háttér | Tags

25 Responses so far.

  1. avatar FooLman says:

    s.t.n.k = sátánék? jujj!!

  2. avatar zoom says:

    büntet :)

  3. avatar Megabyte says:

    őőőőő izéé

  4. avatar abcug says:

    rovid :P

  5. avatar aha says:

    kemény

  6. avatar teo says:

    kiraly :D

    amugy nemileg idevago, par napja terep2-t gugliztam es milyen honlapra akadtam? :D

    http://trx.freeweb.hu/

    a kanbuli kepek kozt van egyket “hot” stuff :)

  7. avatar slyspy says:

    kuldom is a subbaba ;)

  8. avatar Bery says:

    Ez nagyon jóóóóóóó :)

    Ilyet csináltunk középiskolás koromban, úgy hivtuk, hogy pixilációs film, és 8-as kamerával készült. Olyan jelenetek voltak benne pl., hogy megettem egy összegyűrt füzetlapot, és az csigavonalban elkezdett kitekeredni a fülemen :), miközben az asztalon álló kétliteres kólának folyamatosan csökkent a “vízszintje” :) Meg joystick-el felszerelt iskolapadokkal versenyeztünk a suli folyósóján. Sajnos az eredeti felvétel eltűnt, a másolatokat meg mindenki letagadta :(

  9. avatar Oswald says:

    jót röhögtem, a legjobb hogy akkor lesz vége amikor kezdődne a hörgés :D

  10. avatar slyspy says:

    ez igy eszembe jutott:
    http://www.youtube.com/watch?v=v3B89sFNH8Y
    meg egy masik is, csak azt nem talalom.

  11. avatar Bery says:

    Annyira izgultam, hogy kilője a nagy piros UFO-t! ;) Pedig már láttam :)

  12. avatar sha says:

    Bocs a rinyáért, de case sensitive vagyok. Nem Sha és nemis SHA, hanem sha. Pls. javítsa valaki :)
    Amúgy nem nem sátánék, hanem (a többiek által írt sorrendben kezdem csak magammal) sha, TrX, nagz és KcG így yol… :)

  13. avatar TrX says:

    terep2… olyat jatszik meg valaki? :D
    monnyuk jopoen nagyon. eheheh

    a kanbuli meg.. naigen. elofordul :P lehet apdetelni kene az oldalt mar lassan… :D

  14. avatar pasy says:

    biztos hogy a demoscene-t lófasszal kell reklámozni ? vagy ez a idei PR fogása az MD1-nek ?

  15. avatar Murphy says:

    Valamiről lemaradtam? Milyen MD1, demoscene reklám?

  16. avatar slyspy says:

    Pasy: értelek, de biztos.
    1. alapvetően a scene egy explicit műfaj, ne legyünk képmutatóak, ha “el akarjuk adni”, akkor olyannak kell és lehet amilyen, és nem olyannak, ami igazéból nem.
    2. nem csak reklámozási céllal van az oldal, de ha így lenne, akkor se legyünk képmutatóak. közösség “formálása” is cél, és ha pl. valaki ilyesmit küld be, én nem fogom azt mondani, hogy ez nem ment át mert lófasz van benne.
    3. hülye érv és támadható, de neten ez belefér. (ha az indexnek… stb stb…blablabla)
    4. nehogymár az ne legyen “művészet” amiben csúnya szó van.

    +1. természetesen ha ezen valaha valami múlni fog, akkor az összes ilyesmi ki lesz gyomlálva az oldalról, beleértve a bebaszós partyélményes fórumhozzászólásokat, és egyéb explicit megnyilvánulásokat. de szerencsére egyelőre nem kell a nyakkendőt szorosra húzni.

  17. avatar pasy says:

    1. nem én találtam ki hogy “mutasd meg anyádnak is”
    2. inkább nem kéne az indexre hasonlítani

  18. avatar slyspy says:

    Pasy: az “mutasd meg anyunak is” volt, a harmadik érv meg mondtam, hogy könnyen támadható. :)

  19. avatar nagz says:

    szerintem akkor tagadjuk le a firget is :D

  20. avatar slyspy says:

    nincs firg.

  21. avatar slyspy says:

    nincs kanál. (hogy beelőzzek.)

  22. avatar pezia says:

    jesszus. ezt a videot mar lattam, de nem gondoltam volna, hogy DD :)

  23. avatar Charlie says:

    Ismet bebizonyosodott: Itt mindenki hulye, csak ti vagytok helikopter.

  24. avatar sha says:

    Btw. thx for the fix…
    Amúgymeg valóban, a lófasz nem nyelvünk legszebb jelentésű szava, de emlékeim szerint ez talán nem az első alkalom a történelemben, hogy egy release-ben megjelenik ilyesmi, de gondoljunk bele… Mi is a scene? (fél)passzív scenerként egyszerűen művészetnek tekinteném: az emberek alkotnak valamit, ami számukra jelentéssel bír, és megmutatják annak, akit szerintük érdekel, aztán a néző szíve joga úgy dönteni, hogy tetszik-e neki, vagy nem. Bármelyik lamer-demo, vagy fun release ezzel az erővel ki lehetne szűrve. Vagy azzal van a gond, hogy nem partyn adtuk le? :)

  25. avatar slyspy says:

    Azzal van a gond, hogy ennek az oldalnak szandekunk szerint szerepe az is, hogy megmutassa, nepszerusitse a scene-t, mitobb ha ugy adodik szoponzorokkal is megismertesse ezt a dolgot, es Pasy ilyen szempontbol jogosan vetette fel, hogy lofaszozni nem franko.
    De en azert megis ugy gondolom, hogy ez belefer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára