☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Számítógép múzeum

Posted by slyspy on 2007-12-04, 09:17

szamgepmuzeum.jpgKicsit sem scene-nel kapcsolatos az itt fennforgó oldal, hacsak annyiban nem, hogy jó eséllyel szól olyan számítógépekről is, amiknek egy-egy példányat bizonyos partykon és más partykon is dobták már ki ablakon. Szóval régi számítógépek gyűjtőhelye az oldal, érdemes körbenézni. Arról nem is beszélve, hogy maga az oldal 1999-es utolsó frissítésével, – ehhez mérten frame-es megoldásával – is egy múzeális darab. Viszont sokkal több tartalom van rajta, mint amennyi első ránézésre feltűnik. Érdemes végigklikkelni az oldalt.
(Itt van pl. az Emlékeztető menü. Ezen teljesen megfeküdtem.)

Categories: Retro | Tags

6 Responses so far.

  1. avatar TrX says:

    http://www.old-computers.com/museum/default.asp
    ez mar kicsit regebb ota mukodik. :)

  2. avatar MaNiAc says:

    Ez meg szvsz a legrégebbi és Európában a legnagyobb :) És itt van, Szegeden :)

    http://www2.u-szeged.hu/infmuz/

    Mikor kollegákkal voltunk, az oreg, aki végigvezetett, mosolyogva nézte, ahogy a nosztalgikus feelingtől áthatva elkezdtünk progit írni az egyik éppen bekapcsolt C64re :)
    [ módosítva Dec. 5. 08:45 ]

  3. avatar Bery says:

    Mondjuk az tényleg csúcs volt akkoriban, hogy rádióműsorok, meg tévéműsorok is lenyomtak egy-egy programot hangban. Persze a család megőrült, meg a felvétel sem biztos, hogy sikerült, de nagy ötlet :)

    Ehhez hasonló, hogy a Kft együttes, talán Bál az Operaházban c. albumának borítóján (bakelit – nagy felület) egy ZX-Spectrum játék volt, amit begépelhettél. Persze legalább 4x, mert mindig elírtad valahol :)

  4. avatar Murphy says:

    Hát akkoriban menő dolog volt a programozás. Kivétel nélkül minden fiataloknak szóló újságban voltak rövid programok. Többnyire írtózatos mennyiség nyomdahibával. :D

  5. avatar Bery says:

    Én emlékszem, hogy elsős középiskolásként volt egy ZX-81-em (1 Kb RAM, 3.25 Mhz Z80 CPU, “a FOR-NEXT loop from 1 to 1000 took 19 seconds” :))

    Leültünk az egyik osztálytársammal, hogy csinálunk valami izgalmasat. Realista módon vonalat akartunk húzni első lépésként. Nos, nagyon komoly függvényeket írtunk a vízszintes vonalra, mind matek, mint programozói tudás nélkül, persze BASIC-ben :) Utólag ezen sokat nevettem, de akkor nagyon küzdöttünk, míg talán az Ötlet c. újság Bitlet c. melléklete adott valami kezdőlökést :)

    Két év múlva – már Videoton TV-Computeren (32 Kb RAM, 3.125 MHz Z80 CPU) – a körrajzolás okozott ekkora fejtörést, míg nem Bata Laci (korábban Chip, majd Magyar PC Magazin, most PC World szerkesztő) elmondta, hogy a kör egy nagyon sok szög, sőt erről egy cikket is megjelentetett :) Ez nagyban gyorsította a rajzolást :) Néha kellenek ezek a pici hintek, ahogy ezt a scene kóderek is tudják. Persze az a legfincsibb, ha ezekre magadtól jössz rá, de néha az sem rossz, ha mástól tudod meg.

    Mégegy múzeum a fentiekhez.
    [ módosítva Dec. 5. 09:40 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára