☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

sweethome.jpgEz idáig az Evoke 2007 indulóiból még nem csemegéztünk, úgyhogy igyekszünk is pótolni ezt az elmaradásunkat. A mai 3 produkció egy témában rovatunkban így a party indulói közül válogattam. Nem volt könnyű dolgom hármat kiválasztani az indulók közül, mert ugyan nem volt nagyon kimagasló demo vagy intro, de kellemes darabok akadtak szép számmal. Sokukra még később sor kerül, addig is jöjjenek a favoritjaim.

vagas.png
Antiphore by InquePC 64k intro #1

Az Inque nevű holland csapatról bevallom korábban nem hallottam, de igyekszem bepótolni az elmaradást, az Evoke győztes 64k intrójuk engem meggyőzött. Egyszerű, de rendkívül letisztult látványvilág és harapós analógszinti hangzás jellemzi az intrót, a jelek szerint nekem már ez is elég. :) Az egyszerűség bevallottan abból adódik, hogy a program nagy része a ott lett össze-heggesztve a party-n. Ennek fényében végképp nem rossz teljesítmény. ;) Ugyan az intro távol áll a tökéletestől, de nekem tetszik ez a vonal, remélem sok hasonló fog még születni. Manapság sokan elfelejtik (vagy talán félreértik?), hogy egy 64k intro nem feltétlenül attól jó, hogy fél giga generált textúrát és 10 csillió polygont gyömöszölnek bele a készítői. Amiért külön szimpatikus nekem ez az intro, mert fél évnyi 3d programozás után, egy kis szépérzékkel és fantáziával ilyet bárki tud csinálni. (no persze nem két nap alatt, mint az Inque-ék ;) )

Link a demo pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=31661

FR-059: momentum by Farbrausch – PC demo #3

Vannak akik szerint a Momentum ez egy szimpla Debris utánárzés, de én nagyon nem értek egyet velük. Szerintem Farbrausch-ék egyszerűen be akarták bizonyítani, hogy még maradtak kihasználatlan ötletek az örvénylő kockák témakörében. A stílus nagyon más, kevésbé filmszerűbb, sokkal inkább egy kisérleti animáció. A téma ellenben valóban hasonló, részecske effektekkel mozgatott kockák, csak a korábbiakhoz képest olyan 10x-es mennyiségben, és jól komponált fekete-fehér képek előterében. A zenével kapcsolatban nekem külön öröm, hogy Wayfinder most egy kicsit zúzósabb témával állt elő, bizonyítva, nem csak Popular demókat tud csinálni. ;)

Link a demo pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=31663

Sweet Home Under Synthetic Clouds by Cocoon – PC demo #2

A Cocoonék 3 év szünet után jelentkeztek új demóval, de szerencsére egy “még élünk, greetings-eljetek nyugodtan” szintnél komolyabb produkcióval álltak elő. Persze az is igaz, hogy tudnának ők ennél sokkal jobbat is. A francia társaság ettől függetlenül hozza a jól bevált stílusát. A demót szépen beállított színek, jó textúrák, és kicsit összefüggéstelen jelenetek sora jellemzi. A zenéje is kellemes, bár nekem valamiért erőtlennek tűnik. Talán nem elég “korszerűen” van masterelve, a hozzászólásokban majd megmondják a hozzáértők. A design se rossz, ellenben a kiírásokra használt font borzalmas, ilyen ronda karaktereket a 90-es évek elején láttam demóban utoljára. Akkor már inkább az Arial ;)

Link a demo pouet oldalára: http://www.pouet.net/prod.php?which=31664

Ugrás sorozatunk előző részére.

Categories: Demo ajánló | Tags

11 Responses so far.

  1. avatar -SP- says:

    FR-059 zúz :) Királyság, bár tényleg nem éri utol a Debrist.
    Viszont a Cocoonék által használt fonttal nem tudom, mi a probléma, szerintem rohadt jók. Imádom a sci-fi stílusú betűket.

  2. avatar Murphy says:

    Most nézem, hogy két hozzászólás között nevet váltottál ;)

  3. avatar -SP- says:

    Én meg most nézem hogy a rendszer nem tudta utólag átírni a legfrissebbek közt :P

  4. avatar abcug says:

    hat nem vagyunk egyformak. nekem az fr59-et csak otod-hatodszorra sikerult vegigneznem (ugyanennyiszer toltottem le, mert mindig F8 lett belolle) szerintem borzalmas. persze kockak es kb. ennyi koze van a derbishez, mert ez meg a particle effectet leszamitva olyan, mint ha firg lenne… ezzel az erovel a bluebox gl2 akar derbis v0.9b nek is hivhatnank 8/

  5. avatar Gargaj says:

    fr059 nagyon buntet, streamen is nagyon utott, egyszeruen hihetetlenul el lett talalva.
    egyebkent semmi koze a debrishez, aki azt hiszi hogy van az felre van tajekozodva :)

  6. avatar Murphy says:

    az fr059 szerintem is kult, főleg a zenéje miatt… a debrishez azért annyi köze van, hogy ugyanaz a csapat egy előző demójában már csinált nagyon hasonló effektet, innentől a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy más a forrás… ha ezt mégegyszer eljátszák ők is úgy meg fogják kapni, mint a fairlighték a ribbonok miatt ;)
    [ módosítva Aug.29. 14:28 ]

  7. avatar pasy says:

    bigscreenen a cocoon demo hatott a legjobban, viszont németek inkább hazaszavaztak

  8. avatar Oswald says:

    nekem smallscreenen youtubeosan is a cocoon ütött a legjobban :)

  9. avatar Grass says:

    Hát az FR nem igazán akar elindulni nálam. valami gondja van…

  10. avatar netro says:

    fr059 nekem nemnagyon tetszett
    cocoon fasza lett:) (youtube)
    inque demója meg aranyos :)

  11. avatar blala says:

    Az inque-nek tetszik a zeneje, a vizualrol most inkabb nem nyilatkoznek :)
    Az FR nekem elegge bejon, le is akartam tolteni a videot de basszus nincs is video. A debrishez meg tenyleg semmi koze.
    A cocoon meg csak a hihetetlen mennyisegu (es minosegu) 3d grafika miatt tunik jonak (ok, a zene is rendben van), mint demo nem igazan teljesit… kamera mutatja a sok grafikat, kb ennyi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára