☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

3+1 videó egy témában: Tartalmas CG movie-k

Posted by blala on 2007-10-30, 12:13

sztukaspadania.pngA következő, rendhagyó módon nem három, hanem négy rövidfilmecske elég szellősen kapcsolódik egymáshoz (és a demoscene-hez is :), talán az egyetlen közös pont – már ha azt a nyilvánvaló észrevételt nem számítjuk, hogy mindegyik renderelt film -, hogy kicsit talán mélyebb gondolatok vannak mögöttük, mint amiket mondjuk a nemrég bemutatott Tini Nindzsa Teknőcökben találhatunk…

vagas.png
Fallen Art (Sztuka spadania)

A “Fallen Art” Tomek Baginski lengyel rendező 2004-ben készült zseniális rövidfilmje, szép grafikával. Ő is kapott érte BAFTA díjat, nem csak Jesper Kyd a Hitmanért :). A filmnek van saját weboldala, és szerepel az IMDb-n is.

Elephants Dream

Az “Elephants Dream” érdekessége, hogy ez egy open-source film: A képi világ teljes egészében open-source szoftverekkel készült (főleg Blenderrel), és a modellek, textúrák, és egyéb munkafájlok is szabadon elérhetők bárki számára, Creative Commons licensz alatt. Természetesen ennek is van weboldala és IMDb oldala, sőt, a Wikipedia is elég sokat ír róla.

Hallucii

Ez a Goo-Shun Wang által készített vizsgafilm(?) az Escher-féle végtelen lépcső témáját dolgozza fel, sok humorral és kicsit ijesztő befejezéssel (a téma elég populáris egyébként, LEGO feldogozás is akad). A film weblapja itt található.

Kiwi!

A +1 pedig a “Kiwi!” című szösszenet, amely természetesen nem maradhat ki egy ilyen összeállításból. Szintén vizsgafilm, ráadásul ugyanabba az iskolába járt a készítő, Dony Permedi, mint az előző versenyző. És itt a kötelező IMDb link.

Categories: Demo ajánló | Tags

5 Responses so far.

  1. avatar Maxie says:

    rulz
    még sok ilyet :)
    Cathedral is mehet esetleg hamár Tomek Baginski :).

  2. avatar Maxie says:

    de az egesz jutubot nem linkelhetjuk ide :)
    egyebkent nekem van highres belole, nem szemelyes igeny volt csak inkabb hogy tobb animacio valogatos cikk lehetne :)

  3. avatar blala says:

    nem is miattad linkeltem :) hanem ha mas is olvassa esetleg, akkor tudja mirol van szo

  4. avatar zoom says:

    A Stage6-en fentvan a Fallen art, meg a Cathedral is, sokkal jobb minőségben mint a youtube. Sőt az Elephant’s dream HD-ben is.
    Ha valaki nem undorodik egy egyszerű (és jó) böngészőplugin felrakásától akkor http://stage6.divx.com

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára