☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Zine #12

Posted by Murphy on 2007-08-21, 09:50

zine12.jpg Már korábban beharangoztuk a Zine visszatérését. Tegnap volt a nagy nap, sok év szünet után megjelent az új szám. A magazin Brainstorm produkcióként fut, de Brainstormos nem sok van a készítők közt, annál több nagy nevű scener innen-onnan. A címképernyőt a sok év szünet után visszatérő Facet jegyzi, a code Smash és az Andromeda effektgyárosainak munkája. A zenékez is igen jó trackeket sikerült szerezniük olvasás közben Virgill, Radix, Scorpik és Lizardking egy-egy exkluzív muzsikája simogatja a hallójáratokat. Az új interface rendkívül látványos, valóban újító jellegű, viszont lényegesen nehézkesebb, mint a 15 éve már bevált formula. Látszik, hogy kiemelt cél volt, hogy olyan felület készüljön, ami megmagyarázza egy 2007-es magazin offline voltát. Szerintem ez nem jött össze. Ami elsőre látványos néhány perc után zavaró lesz, és az ember visszasírja a jó öreg diskmag formátumot. Emellett az egész újság olyan mint egy Fairlight demo, látványos, de tele van apró bugokkal. A tartalom jó. Izgalmas a Lifeforce készítésének naplója, Bonzaj shaderes cikke is érdekes és van Purple Motion interjú is. Magyar szemmel viszont elég vicces, hogy az ékezetes betűk egyáltalán nem látszódnak, ez különösen a Desert Dream készítőinek interjújában zavaró. Ebben engem még az zavar nagyon, hogy sajátként adják le az interjút, sehol se említve a scene.hu-t. Jó olvasnivaló, ajánlom mindenkinek, de a forradalom elmaradt.

Letöltéshez klikk ide: http://www.pouet.net/prod.php?which=31740

UPDATE! Felkerült az online verzió is: http://www.bitfellas.org/e107_plugins/content/content.php?cat.314

Categories: Ajánló | Tags

12 Responses so far.

  1. avatar Clarence says:

    @Murphy
    pedig kértem a múltkor Axeltől, hogy említsék meg a scene.hu-t, mint forrást, a scene.hu cikk linkjét is elküldtem neki. Emellett egyébként lerövidítettek/átszerkesztettek egy csomó választ valamilyen okból.
    Amúgy érdekes lett a mag és különösen jók a zenék, habár egyelőre nem tudom az alap 4 zenén kívül hogyan kell a többit előcsalogatni.

  2. avatar Charlie says:

    Tenyleg szep meg jo, de annyira nem fostam le a bokam tole, mint amennyire beharangoztak, hogy fudehuha, sot. Ez persze mindig a hype-generalas atka es kovetkezmenye… :)

  3. avatar dose says:

    raadasul mac-en sem fut. monnyanak le, jol :)

  4. avatar pasy says:

    a rebellionos cikket is átírták de annyira nem hogy megsértődjünk, viszont engem a fehér háttér irritál, jobb lett volna fordítva, sötét háttér világos betűk/effekt

  5. avatar abcug says:

    minimum furcsa…. :/
    olvashatosag meg … otletnek meg ugy egyebkent jopofa, de idovel tenyleg inkabb idegesito.

  6. avatar Gargaj says:

    Esetleg a cikkekrol valami velemeny? :)
    (En szemely szerint nagyon elveztem a contentet.)

  7. avatar Charlie says:

    Szerintem a Gargaj cikke a legjobb. Nem is kerdeses.

  8. avatar Murphy says:

    Szerintem meg toronymagasan a Desert Dream interjú :) Egyébként még csak átfutottam, de látszik, hogy igyekeztek. Viszont a cikkek számát nem lehet felmérni az új túldesigne-olt menüben. Nekem nem tűnt olyan nagyon soknak.

  9. avatar Gargaj says:

    40 cikk van, ami tenyleg nem sok, de legalabb mindegyik erdekes. Nekem az interjuk tetszettek a legjobban – vegre olyan interjuk ahol nem azt kerdezik az alanytol hogy melyik a kedvenc muzlije.

  10. avatar Grass says:

    Hát ja, egész jó újság. Olyan magazin jellegű. Viszont Facet elmehet a photoshop-jával oda ahova gondolom…
    [ módosítva Aug.24. 05:20 ]

  11. avatar Murphy says:

    Online is elérhető a magazin, hogy hol azt beupdateltem a cikkbe!

    Grass, szerintem túl oldskool módon nézed a grafikát. ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára