☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

3 produkció egy témában – Console demók

Posted by Murphy on 2007-04-19, 06:55

aura4laura_tn.jpgA PC demók, csakúgy mint a játékok folyamatosan azzal a problémával küzdenek, hogy minden hardver más és más. Ha megírsz egy demót, pont ugyanígy nem fog menni senki más gépén. Van megoldás? Igen! Csinálj demót konzolra! Ugyan kevesebben tudják megnézni, de mindenki pontosan ugyanazt fogja látni. A 3 produkció egy témában sorozatunkban most három kiváló konzolos demót mutatunk be.


TRSI: Bloody Memories 2.01
Breakpoint 2007 – Console Demo/Real Wild #4 (Xbox360)

A Tristart és a Red Sector Inc. házasságából született csapat, a valaha volt egyik legősibb demoscene formáció. A német bázisú, de teljesen multinacionális társaságba néhány éve leheltek újra életet, erősen megváltozott taglistával, de a jelek szerint igen sikeresen. A produkcióik színvonala látványosan javul, így minden esélyük megvan, hogy hamarosan ugyanolyan pozitív esemény legyen egy TRSI logo feltűnése, mint amilyen a 90-es évek elején volt. Az idei Breakpoint nevezésük stílusát tekintve meglehetősen eklektikus, igazi érdekessége, hogy a Microsoft Xbox 360-át a demoscene-en elsőként ők hódították meg egy teljes értékű demóval.

Aura for Laura
Summer Event 2003 – Combined demo #2 (PS2)


Talán a dánok voltak a 90-es évek végének legmeghatározóbb demoscene nemzete. Purple, Fudge, Blasphemy, Prone, és a sorban a legtovább kitartó, Soopadoopa. Az ő utolsó két produkciójuk PS2-n jelent meg, ami meglehetős mazochizmusra vall. Ha valaki esetleg kételkedik benne, itt megtekintheti a demo forrását. Az Aura for Laura, mely egyben a csapat legnagyobb sikere, designban eltér a klasszikus Dán, letisztult egyszerűségre törekvő forma és színvilágtól, ugyanakkor mentalitásban hozza a megszokott stílust. Hardver gyötrő effektek sora, kiválóan zenére időzítve.

Shitfaced Clowns: Five Finger Discount
Breakpoint 2006 – Console Demo #2 (GBA)


A Shitfaced Clowns nem épp a finom stílusáról ismert, éppen ezért elég meghatározó élmény a Mario és Kirby által uralt platformon látni a demóikat. :) A norvég maggal rendelkező, de olasz zenésszel dolgozó csapat, a Nintendo Gameboy Advance-ére specializálódott, és jelen pillanatban egyértelműen ők a legjobbak a GBA porondján, ha már bohócokról van szó. ;) A Five Finger Discount az második próbálkozásuk volt, mellyel a 2006-os Breakpoint konzol kategóriájának második helyét csípték el.

Ugrás sorozatunk előző részére.

Categories: Demo ajánló | Tags

13 Responses so far.

  1. avatar Chrono$ says:

    Kár hogy csak a video van fent a TRSi demobol, megneztem volna a boxon.. scakhát gondolom gecc mS nem teszi 1xrűvé a dolgot és csak “fejlesztői” gépeken fut a cucc..

  2. avatar Gargaj says:

    1. az elso Xbox360as cuccot nem a TRSI csinalta hanem a Complex (Asm 2002 invitation – Seven Drunken Vectors)
    2. Soopadoopa = Craft / Fudge + Thorsten / Purple
    3. a Five Finger Discount a masodik SFC demo, az elso a Newton Never Did This BITCH volt. A norveg mag mellett nem cska olasz zenesz van hanem svajci grafikus is.

  3. avatar Chrono$ says:

    nem lehet ezeket futtathato formaban ratolni a gepre sehogy? (Xbox360) vegyek sdk-t kutyaf*szat??

  4. avatar slyspy says:

    Gargaj, az xbox 360 még csak kb. másfél éve van piacon.

  5. avatar Murphy says:

    Gargaj: igazad van, mindhárom kérdésben, de a soopadoopa eredetileg jóval több embert takart, egy 2002-es invitáció portja 2006 végén meg elég felemás produkció. Ugyanakkor tény, hogy az első release. amit volt értelme fixáltam…
    [ módosítva Apr.19. 20:41 ]

  6. avatar Chrono$ says:

    nincs senkinek ilyen sz*rja otthon? (xbox 360) ..csak nekem ? :)

  7. avatar Murphy says:

    mert te gamer vagy :) Nekem is van, de még nincs megflashelve…

  8. avatar Chrono$ says:

    de a legdontosabbra meg nem kaptam valaszt :) lesznek futtathato demok ra vagy marad a youtube? szomoru lennek :( murphy: neked meg hivatalbol van, nem ? :)

  9. avatar slyspy says:

    Ja, hogy xboxra portoltak egy pc-s demot? hat annak meg mi erteleme?

  10. avatar nap says:

    Xbox360-ra a legális módszerrel (vagyis XNA-n keresztül) csak úgy lehetséges egy demót megnézni, ha kiadják a forrást, és ha belépsz a Creators Club-ba. (ez évi 100 dollár)
    A Murphy-nek pedig nem hinném, hogy hivatalból van Xbox-a, hiszen már “hivatal” is alig van. :(

  11. avatar Murphy says:

    Hivatalból van, mert én is gamer vagyok :)

  12. avatar Unreal says:

    Hogy sikerult a Digital Reality-t tobb 10 ev utan ilyen szepen tonkreverni?

    [ módosítva Apr.20. 08:11 ]

  13. avatar Chrono$ says:

    bazz, megirtatok a letezo osszes urhajos/haborus strategiai jatekot ‘oszt kesz? irjatok gta klont :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára